Şanlıurfa Balıklı Göl'de son durum! Balıkların kaybolduğu söylenmişti

Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinin ardından Balıklı Göl'deki balıkların yok olduğu iddia edilmişti. İşte Balıklı Göl'ün son durumu hakkında detaylı bilgi.
Şanlıurfa Balıklı Göl'de son durum! Balıkların kaybolduğu söylenmişti

Kahramanmaraş merkezli depremleren etkilenen ve deprem bölgesi ilan edilen Adıyaman ve Şanlıurfa kentlerinde dün geceden itibaren etkili olan yoğun yağış sebebiyle bu iki şehirde sel felaketi yaşandı. Yaşanan sel felaketinde toplamda 14 kişi hayatını kaybetti. 5 kişi ise kayıp. 

Şanlıurfa'daki Balıklı Göl'de ise yaşanan sel felakeninin ardırdan gölün taşması üzerinde balıkların kaybolduğu iddia edilmişti. Yaşanan sel felaketi nedeneyli Balıklı Göl'ün renginin koyulaşması sonucunda balıkların yok olduğu söylenmişti. Balıklı Göl ise eski haline dönmeye başladı. Balıklar ortaya çıkıyor. 

BALIKLARIN OKSİJEN İHTİYACI KARŞILANIYOR

Şanlıurfa'da bulunan Balıklı Göl dünyanın ilk ve tek doğal akvaryumu olarak nam salmıştır. Ülkemizin doğal güzellerinden olan Balıklı Göl'ün yaşanan sel felaketinden sonra son durumunu öğrenmek isteyen vatandaşlar gölün son halini araştırarak öğrenmek istiyor. Sel felaketi ile birlikte çamur rengine dönen gölün akıbeti ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşandı. Balıkların bulanıklaşan gölde daha rahat nefes alabilmeleri için çalışmalar başlatıldı. Balıkların oksijen ihtiyaçları karşılanıyor. 

Şanlıurfa'nın önemli değerlerinden sadece biri olan Balıklı Göl yaşanan sel felaketinin ardından çamur rengine döndü. Bölgeden paylaşılan fotoğraf ve videoları gören vatandaşlar Balıklı Göl'ün ilk ve son haline karşılaştırarak endişeleniyorlar. Fakat Balıklı Göl'deki balıklar için çalışmalar sürüyor. 

İlgili Haberler