Son dakika! Şanlıurfa ve Adıyaman'da hayatını kaybeden sayısı 17'ye yükseldi

Şanlıurfa ve Adıyaman'da gerçekleşen sel felaketi sonrasında hayatını kaybeden sayısının 17'ye yükseldiği açıklandı.
Son dakika! Şanlıurfa ve Adıyaman'da hayatını kaybeden sayısı 17'ye yükseldi

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından 11 ilde büyük yıkımlar meydana geldi. Şanlıurfa ve Adıyaman'da bu illerin arasında yer aldı. Geçtiğimiz gün ise Adıyaman ve Şanlıurfa'da büyük bir sel felaketi yaşandı. Sel felaketinde hayatını kaybeden kişi sayısının ise 17'ye yükseldiği açıklandı. Bir alışveriş merkezinde temizlik işçisi olarak çalışan bir  vatandaşın cansız bedenine ulaşılması ile hayatını kaybeden sayısı yükselmiş oldu. 

6 Şubat tarihinde gerçekleşen yıkıcı depremlerin ardından bir de sel felaketi ile sarsılan Adıyaman ve Şanlıurfa illerinde sel felaketinden dolayı 17 kişi hayatını kaybettiği öğrenildi. Şanlıurfa'da hayatını kaybeden sayısı 15 iken Adıyaman'da hayatını kaybeden sayısı ise 2 kişi oldu. 

ŞANLIURFA VALİLİĞİ TARAFINDAN VATANDAŞLARA UYARI

Şanlıurfa Valiliği tarafından vatandaşlara evlerin boşaltın çağrısı yapıldı. Devam eden sağanak yağış sebebiyle dere ve kanal yatağına yakın evlerde yaşayan vatandaşlar için Valilik'ten uyarı geldi. Ayrıca Şanlıurfa'da eğitime verilen ara uzatıldı. Yaşanan sel felaketinden dolayı eğitim ve öğretimen bir gün daha ara verildiği açıklandı. 17 Mart 2023 tarihinde okulların tatil edildiği Şanlıurfa Valiliği tarafından kamuoyuna duyuruldu. Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde oldu; 

"Şiddetli sağanak yağışın beraberinde getirdiği olumsuzluklar sebebiyle ilimizdeki tüm okul kademelerinde eğitim öğretime 17 Mart 2023 tarihinde bir gün ara verilmiştir. Kamu kurumlarındaki hamile, engelli ve kronik hastalığı kamu görevlilerimiz de idari izinli sayılalcaktır." şeklinde ifadelere yer verildi. 

İlgili Haberler