Sandık Görevlisi başvuruları ne zaman? Sandık görevlisi ücreti ne kadar?

Yerel seçimlere çok az bir süre kaldı. Seçimlere yaklaştığımız bu günlerde en sık araştırılan konuların başında seçim sandık görevlisi başvuruları ve ücretleri geliyor. Sandık görevlisi nasıl olunur? Sandık görevlisi ücretleri ne kadar? İşte detaylar..
Sandık Görevlisi başvuruları ne zaman? Sandık görevlisi ücreti ne kadar?

Türkiye 31 Mart 2024 tarihinde seçimlere gidiyor. Sandık başına gidecek olan vatandaşlarda yerel seçim öncesinde sandık görevlisi nasıl olunur? sorusuna yanıt arıyor. Seçmenlerin oy kullandıkları sandıkların başında görev almak için detaylar belli oldu.

SEÇİM SANDIK GÖREVLİSİ BAŞVURULARI

Seçim sandık görevlileri için merak edilenler belli oldu. Sandık görevlilerinin çeşitli kategorilere ayrıldığı ifade ediliyor. Seçime katılacak olan siyasi partiler, seçime girecekleri bölgedeki sandık görevlileri YSK’ya başvuracaklar. Daha sonra katılacak kişiler için diğer bilgilerin yer aldığı bir formun doldurulması ile işlem tamamlanıyor.

Bunun yanı sıra siyasi parti üyeliği olan kişiler sandık görevlisi olamıyor ancak bunun yanı sıra seçimde müşahitlik yapabiliyor. Seçime girecek olan siyasi partilerin sandık görevlileri için başvuruların YSK’ya direkt yapılacağı ifade edildi.

İlginizi çekebilecek diğer seçim haberleri:

SEÇİM SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ 2024

Seçim sandık görevlisi ücretleri belli oldu. Buna göre 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlerde görev alacaklar için ücretler kalem kalem açıklandı. Sandık kurulu başkanlarına 2.947 TL, sandık memurlarına 2.088 TL, parti üyelerine 1.044 TL ücret ödenecek olup sorumlularına 2.936 TL ücret ödemesi yapılacak.