İBB seçim anketi sonuçları! Ekrem İmamoğlu'na ve Murat Kurum'a yüzde kaç oy çıktı?

Türkiye’nin saygın araştırma şirketlerinden ORC, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için yapılan son anketin sonuçlarını açıkladı. Murat Kurum mı yoksa Ekrem İmamoğlu mu önde?
İBB seçim anketi sonuçları! Ekrem İmamoğlu'na ve Murat Kurum'a yüzde kaç oy çıktı?

31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerde sonucu en çok merak edilen yarış İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılacak. CHP’li mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bir dönem daha İstanbullulardan yetki istiyor. Cumhur İttifakı ise bir önceki dönem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevinde bulunmuş olan Murat Kurum ile yarışa girdi. DEM Parti, İYİ Parti, Zafer Partisi, Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi de İBB Başkanlığı için yarışacak ama bu adayların seçim kazanma ihtimalleri İmamoğlu ile Kurum’un oldukça gerisinde görülüyor.

ORC ARAŞTIRMA ANKET SONUÇLARI!

ORC Araştırma, İBB seçimlerine ilişkin yapılan son seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. 10-12 Şubat tarihlerinde yapılan seçim anketinde adayların ne kadar oy aldıkları açıklandı. 3.920 kişiyle yapılan seçim anketinin bilgisayar destekli telefonla görüşülerek yapıldığı belirtildi.

Açıklanan seçim anketi sonucuna göre Murat Kurum ilk defa Ekrem İmamoğlu’nun önüne geçti. Oluşan aritmetikte DEM Partisi ile Yeniden Refah Partisi adaylarının aldıkları oy oranı dikkat çekiyor. Ekrem İmamoğlu’nun bir önceki seçimde desteğini aldığı İYİ Parti’nin oylarından da mahrum kalacağı seçimlerde Zafer Partisi’nin adayı Azmi Karamahmutoğlu özellikle milliyetçi-ülkücü kesimde büyük bir itibara sahip bir isim olarak öne çıkıyor.

ANKETTEN ÇIKAN OY ORANLARI!

ORC Araştırma’nın İBB seçim anketi sonuçları şu şekilde ilan edildi:

-Cumhur İttifakı Adayı Murat Kurum: Yüzde 37,7
-CHP Adayı Ekrem İmamoğlu: Yüzde 36,5
-DEM Parti adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni: Yüzde 6,8
-Zafer Partisi Adayı Azmi Karamahmutoğlu: Yüzde 3,7
-İYİ Parti Adayı Buğra Kavuncu: Yüzde 3,6
-Yeniden Refah Partisi Adayı Mehmet Altınöz: Yüzde 2,9
-Kararsız: Yüzde 7,1
-Diğer: Yüzde 1,7