Ramazan İmsakiyesi 2024! İlk iftar ve ilk sahur saat kaçta?

Müslümanların oruç ayı olan Ramazan ayının girmesine sadece saatler kaldı. Ramazan’da ilk iftar ve ilk sahur saat kaçta olacak? İstanbul, Ankara, İzmir iftar ve sahur saatleri belli oldu.
Ramazan İmsakiyesi 2024! İlk iftar ve ilk sahur saat kaçta?

Müslümanların mübarek ayı olan Ramazan’ın başlamasına çok kısa bir süre kaldı. Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan’da Müslümanlar yoğun bir şekilde bu aya özel ibadetlerini yapacaklar. Bu ayın ibadetleri arasında en özeli ise oruç olacak. oruç ibadetini yerine getirmek isteyenler hazırlıklarını tamamladılar ve ilk sahuru beklemeye başladılar. Ramazan ayında en çok merak edilen konu olan imsakiye ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlandı. Böylece her ilin sahur ve iftar saatleri belli oldu. İl il Ramazan imsakiyesi 2024 nereden bakılır?

İLK SAHUR NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın uzun yılların bilgi birikimine bağlı olarak yapılan takvim hesaplamasına göre 2024 yılında Ramazan ayı 11 Mart 2024 Pazartesi günü başlıyor. Müslümanlar 11 Mart Pazartesi günü Ramazan ayının ilk orucunu tutacaklar. Dolayısıyla bir gece önce de sahur olacak. Sahura kalkacak olanlar için ilk sahur 10 Mart’ı 11 Mart’ta bağlayan gece yapılacak. Takvimler 11 Mart’ı gösterdiğinde imsak vaktine kadar sahur yapılabilecek.

İLK TERAVİH NE ZAMAN?

Ramazan ayının başlangıcı teravih ile yapılacak. Dolayısıyla ilk teravih de ilk günün orucu tutulmadan önce kılınacak. Bunun için Türkiye’de 10 Mart Pazar günü yatsı vaktinde teravih namazı eda edilecek. Müslümanlar Ramazan ayının ilk teravih namazını kıldıktan sonra o gece sahura kalkacaklar. Sonraki gün ise ilk oruç tutulacak.

İLK SAHUR VE İLK İFTAR SAATLERİ!

İlk sahur ve ilk iftar için saatler ilde ile değişecek. Bunun için de il il imsakiye sorgulaması sık sık yapılıyor. Türkiye’nin üç büyükşehri için iftar ve sahur saatlerine haberimizde yer veriyoruz. İl İl imsakiye ise Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesinde görülebilecek.

İlk sahur İstanbul’da 05:51’de, Ankara’da 05:36’da, İzmir’de 06:01’de olacak. İlk iftar ise İstanbul’da 19:13’te, Ankara’da 18:58’de ve İzmir’de 19:21’de olacak.