Sağlık Bakanlığı tayin başvurusu ne zaman?

Deprem bölgelerinde görev yapan sağlık çalışanları tarafından tayin başvurularının ne zaman başlayacağı araştırılmaya başlandı.
Sağlık Bakanlığı tayin başvurusu ne zaman?

Sağlık Bakanlığı tayin başvurusu ne zaman?: Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremden Türkiye'nin tam 11 ili etkilendi. Yaşanan bu deprem 11 ilde büyük yıkımlara sebep oldu. Burada sağlık görevlisi olarak çalışan sağlık görevlileri ise deprem bölgelerinden atanmak için tayin dilekçelerinin ne zaman verileceğini merak ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca deprem bölgelerindeki sağlık çalışanlarının atanmaları için gereken başvuru dilekçesini doldurarak tayin isteyebilecelerini açıkladı. Peki tayin dilekçeleri ne zaman verilecek?

TAYİN DİLEKÇELERİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca  “Bu arkadaşlarımızın görevlendirme ve tayin talep başvuruları personel bilgi sistemleri üzerinden alınacaktır.” diyerek tayin talep formu doldurularak tayin başvurusunda bulunabileceğini açıkladı. Fakat tayin dilekçesinin ne zaman verileceği hakkında henüz bir açıklamada bulunulmadı. Bu konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılır yapılmaz haber sitemizde duyurulacaktır. Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. 

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve birçok şehri etkisi altına alan depremden sonra deprem bölgelerine gönüllü olarak gitmek isteyen sağlık çalışanlarının gönüllü başvurularının nasıl yapılacağı da sağlık çalışanları tarafından merak ediliyor. İşte gönüllü sağlık çalışanı olarak başvurmanın yolu..

GÖNÜLLÜ SAĞLIK ÇALIŞANI OLARAK BAŞVURU AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Koca deprem bölgelerini ziyaret ettiği sırada yapmış olduğu basın toplantısında bu konuda açıklamalarda bulundu. Buna göre Koca; "Bu düzenlemede, öncelikli olarak, gönüllülüğü kolaylaştırıyor, bir sisteme kavuşturuyoruz. 

Afet bölgesinde gönüllü olarak çalışmak isteyen hekimlerin, hemşirelerin, tüm sağlık çalışanı arkadaşlarımızın bu taleplerini iletebilmesi için 'Ekip Portal Uygulaması' üzerinden başvuru formu oluşturulmuştur. Gönüllülük başvurularıyla ilgili il sağlık müdürlüğünce görüntülenebilecek, 

Bakanlığımızca ihtiyaç doğrultusunda görevlendirme yapılacak. Başvuracak tüm arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum." diyerek gönüllü sağlık hizmeti vermek isteyen vatandaşlara seslendi.

İlgili Haberler