Bakan Koca'dan Hatay için şebeke suyu uyarısı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan son açıklama ile birlikte Hatay ilinde bulunan kişiler için şebeke suyu uyarısı yapıldı.
Bakan Koca'dan Hatay için şebeke suyu uyarısı!

Bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından sosyal medyada yapılan açıklama ile birlikte Hatay ilindeki şebeke sularının kullanıma uygun olmadığı ifade edildi. Daha önce de deprem bölgesindeki vatandaşların benzer konularda uyarılmasının ardından da şebeke sularının kesinlikle içme suyu olarak kullanılmaması gerektiğini bir kez daha üzerinde duruldu. 

İÇME SUYU OLARAK KULLANILMAYA ELVERİŞLİ DEĞİLDİR! 

Sosyal medya hesabından konu hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Koca, "Çevre sağlığı ekiplerimiz Hatay’da su güvenliği için çalışmalarını sürdürüyor. Depremden etkilenmeyip şebeke suyu verilen bölgelerden test için alınan numuneler Sahra Hastanesi bünyesinde kurulan Laboratuvara götürüyor. Suyun kullanıma uygunluğu bu testler sonucu tespit ediliyor.

Hatay’da, depremden etkilenen ve şebeke suyu verilemeyen bölgelere ise, su, belediyeler tarafından tankerlerle taşınıyor. Tankerlerle getirilen suyun klorlanması ve test edilmesi işlemleri de Sağlık Bakanlığı Çevre Sağlığı Ekipleri tarafından yürütülüyor.

Elimizdeki sonuçlara göre, Hatay’da şebeke suyu, içme suyu olarak kullanılmaya şu aşamada elverişli değildir. Şebeke suyu, şu aşamada ancak günlük kullanıma elverişlidir." ifadelerine yer verdi. 

Konu hakkında yapılan bu açıklama ile birlikte Hatay ilinde hem depremzede vatandaşlar için hem de bölgede bulunan vatandaşlara yardım için giden kişilere uyarılar yapılmış oldu. 

İlgili Haberler