Ramazan’dan bir gün önce tüm pazarlar açık olacak

İlimizde artan Covid-19 vakaları nedeniyle Uşak Hıfzıssıhha Kurulu kararları gereği semt pazarlarında düzenlemeye gidildi.
Ramazan’dan bir gün önce tüm pazarlar açık olacak

Mübarek Ramazan ayının 13 Nisan 2021 Salı günü başlaması nedeni ile hemşerilerimizin iftar ve sahur yemeklerinde gerekli gıdaları alabilmesi için 12.04.2021 Pazartesi günü il merkezinde bulunan tüm semt pazarlarının açık olacağı duyuruldu.

Duyuruda; “Ayrıca Covid-19 tedbirleri kapsamında her hafta Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri tüm semt pazarları manav usulü açık olacak olup halkımıza hizmet vermeye devam edecektir.

Halkımızın kendilerine en yakın semt pazarına, pazarın kendi günü dışında yoğunluk oluşturmayacak saatlerde gitmeleri, maske mesafe ve temizlik kurallarına dikkat etmeleri salgınla mücadelede önem arz etmektedir” denildi.

SEÇMECE YOK

Uşak İl Hıfsıhha Kurulu, 11/03/2021 Tarih ve 2021/06 Nolu kararında pazaryerleri hakkında; “Tüm pazar yerlerinin denetimlerinin arttırılmasına, temizlik, maske ve mesafe kurallarına dikkat edilmesine,  kapalı pazar yerlerinin giriş ve çıkışlarının kontrol edilerek yeniden düzenlenmesine, giriş ve çıkışların ayrı olmasına, tezgahlar arası mesafeye dikkat edilmesine ve  Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberine uygun olarak düzenlenmesine,

Pazaryerlerinde, market ve manav gibi yerlerde sebze ve meyve seçilmemesine, denetimler esnasında sebze ve meyve seçtirenlere cezai işlem uygulanmasına” şeklinde düzenlemelere gitmişti.

(SALİH KILINÇ/HABER)

                                             

İlgili Haberler