Uşak’ta ibre kırmızıyı gösteriyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 7 Nisan 2021 günlük corona virüs tablosunu "covid19.saglik.gov.tr" adresinden kamuoyu ile paylaştı.
Uşak’ta ibre kırmızıyı gösteriyor

Bu paylaşıma göre, Türkiye'de son 24 saatte 302 bin 108 Covid-19 testi yapıldı, 54 bin 740 kişinin testi pozitif çıktı, 276 kişi yaşamını yitirdi, hasta sayısı 2 bin 203 oldu.

Son 24 saatte 35 bin 503 kişinin Covid-19 tedavisi ya da karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 3 milyon 194 bin 978'e yükseldi.

Edindiğimiz gayri resmi bilgilere göre; ilimiz Uşak’ta en yüksek riskli iller arasına (Kırmızı) girmek üzere. 

Haftalık vaka sayısı 100 binde 10’un altındaki iller düşük (Mavi), 11-35 arası orta (Sarı), 36-100 arası yüksek(Turuncu), 100’ün üstündeki iller ise “çok yüksek riskli (Kırmızı) sayılıyor.

BU HIZLA 10 GÜN SONRA HASTANEDE YATAK BULAMAYABİLİRİZ

Birkaç hafta evveline kadar mavi rengi ile batının nazar boncuğu kabul edilen ilimiz, önce sarı, bakanlığın son açıklaması ile turuncuya dönerek yüksek riskli iller arasında kabul edildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan son risk haritasında Uşak’ta haftalık vaka sayısı, 100 bin kişide 84,72 gösterildi. Ancak bugün itibari ile bu rakamın 100 binde 95’lere dayandığı, Covid-19 virüsünün ilimizde de bu hızla devam ettiği takdirde birkaç güne kadar kırmızı yani yüksek riskli iller arasına katılma ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi.

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun bakımda şu anda yatak sıkıntısı olmadığı günlük vaka sayısının da 50-60 arasında değiştiği öğrenildi. Geçtiğimiz haftalarda Uşak’ta günlük hasta sayısı 10’un altındaydı.

Türkiye’de olduğu gibi Uşak’ta da her geçen gün mutasyonlu virüs artıyor. Asıl tablonun ise ilimizde 10 gün sonra ortaya çıkması bekleniyor.. Bu durumda hastanede pandemi ve yoğun bakım ünitelerinde yatak bulmada sıkıntı yaratabilir.

KENDİNİZİ VİRÜSTEN NASIL KORUYABİLİRSİNİZ?

Koronavirüs salgınının yayılma hızını azaltmanın en etkili yolu, herkesin diğer insanlarla daha az görüşerek, kalabalık ortamlara daha az girerek virüsün toplum içinde bir kişiden diğerine geçişini yavaşlatması.

İşiniz elveriyorsa evden çalışmanız, mümkün değilse de diğer insanlarla aranıza mesafe koyacak şekilde çalışmanız buna yardımcı olur.

Eğer dışarı çıkmanız kaçınılmazsa, virüsü diğer insanlara bulaştırmamak için maske takın, dirseğinizin içine öksürün.

Koronavirüsün vücudunuza girmemesi için dışarda olabildiğince az nesneyle temas edin. Elinizi yüzünüze götürmeyin, sık sık ellerinizi yıkayın.

Dünya Sağlık Örgütü, virüse karşı mücadelede en etkili yöntemin ellerin sık sık Yıkanması olduğunu vurguluyor.

ABD'de Ulusal Sağlık Enstitüsü adına yapılan bir araştırma, koronavirüsün havada 3 saat, plastik ve çelik yüzeylerde ise 3 güne kadar canlı kalabildiğine işaret ediyor.

İnsanlarla aranıza iki metre mesafe koymaya çalışın, el sıkışmadan ve sarılmadan selamlaşın.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler