Ramazan hilali göründü mü 2024 Ramazan hilali nedir?

Tüm Müslüman aleminin heyecanla beklediği Ramazan ayı geldi çattı. Oruç tutmak için günler sayanlar Ramazan’a kavuştu. Ancak Ramazan’ın gelmesi ile Ramazan hilali nedir, Ramazan hilali görüldü mü? Araştırmaları da hız kazandı.
Ramazan hilali göründü mü 2024 Ramazan hilali nedir?

Oruç ibadetini yerine getirmek isteyenler Ramazan hilalinin gözüküp gözükmediğini merak ediyor. Diyanet’in bazı kaynaklarına göre Hz. Peygamberimiz (s.a.v) “Hilali (Ramazan hilalini) görünce oruca başlayın ve hilali (Şevval hilalini) görünce bayram edin. Hava bulutlu olursa içinde bulunduğunuz ayı otuza tamamlayın” dediği rivayet ediliyor. Yaşanan bu gelişme sonrasında vatandaşlar da Ramazan hilalini merak ediyor.

Ramazan bu yıl 11 Mart tarihinde başladı. 10 Mart’ı 11 Mart’a bağlayan gece oruç için sahura kalkıldı, ilk oruç 11 Mart akşamı açıldı.

ORUCA BAŞLAMAK İÇİN RAMAZAN HİLALİ GÖRMEK ŞART MI?

Oruca başlamak için Ramazan hilali görmenin şart olup olmadığı merak ediliyor. Aktarılan habere göre hicri takvim için bu yıl Ramazan hilali ilk olarak Atlas Okyanusu’nda daha sonra Kuzey ve Güney Yarım Küre’de görülecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Astronomu Gürhan Eren, Ramazan hilali için şunları söyledi:

“Ramazan hilali ilk Atlas Okyanusu ile Kuzey ve Güney Amerika kıtalarında görülecek. 10 Mart'ta içtima ve rüyet olacak. Kongrede alınan kararlara göre, Başkanlığımız dünyanın herhangi bir yerinde hilalin görülmesine itibar ettiği için Amerika kıtasında görülecek hilalden dolayı 11 Mart'ta ramazan ayına başlayacağız”

İlginizi çekebilecek diğer Ramazan haberleri:

BİRÇOK ÜLKEDE RAMAZAN HİLALİ GÖRÜLDÜ

Aktarılan habere göre dün pek çok ülkede Ramazan hilali görüldü. Lübnan, Yemen, Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri’nde Ramazan hilali dün görüldü. Bugün ise Ürdün ve Umman’da görülen hilali sonrasında Ramazan ayı başlayacak.