Prof. Dr. Şükrü Ersoy Marmara depremi için kritik uyarıda bulundu! Çok da beklemeyecek

Marmara'da beklenen deprem ile ilgili kritik uyarılar gelmeye devam ediyor. Prof. Dr. Şükrü Ersoy Marmara için kritik uyarıda bulundu. bu depremin ise çok yakında olacağını söyledi.
Prof. Dr. Şükrü Ersoy Marmara depremi için kritik uyarıda bulundu! Çok da beklemeyecek

Prof. Dr. Şükrü Ersoy Marmara depremi için kritik uyarıda bulundu! Çok da beklemeyecek: Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden 11 ilin etkilenmesi ile deprem ülke gündemine oturdu. Yaşanan acı olaylar karşısında ne yapayacağını bilemeyen vatandaşlar uzmanların yapmış oldukları gelecekteki depremler için ise endişeleniyor. Uzman isimler tarafından birçok bölge veya şehir için kritik deprem uyarıları geliyor. Prof. Dr. Şükrü Ersoy depremin Türkiye'nin gerçeği olduğunu ne kadar önlem alınırsa alınsın zarar görüleceğini söyleyerek Marmara depremi için ise "çok da beklemeyecek" dedi. 

GÖRDÜKLERİN KARŞISINDA ŞOKE OLDUM

Konya'da ve Malatya'da yaşanan depremlerin ardından Prof. Dr. Şükrü Ersoy deprem ile ilgili yorumlarda ve tahminlerde bulundu. Depremlerden sonra deprem bölgesine gittiğini söyleyen Ersoy şu ifaler ile gördüklerini ve şahit olduklarını anlattı; "Deprem uzmanıyım gitmeden önce ne göreceğimi kabaca tahmin etmeme rağmen gördüklerim karşısında şoke oldum. Orada acılar var, orada ihmaller var. 

Hepimizin çok çalışması gerekiyor. Biz bilim insanları bir tehlikenin varlığını ortaya koyduk. Türkiye'nin yeni bir sayfa açması gerekiyor. Türkiye güçlü bir ülke, deprem sorunuyla afet sorunuyla baş edebilir. Deprem siyaset üstü bir konu." dedi. 

ÇOK DA BEKLEMEYECEK

Kendisinden bağımsız depremlerin artçı deprem olmadığını söyleyen Ersoy değişik bölgelerden deprem haberlerinin alınacağını söyledi ve ekledi "Bu işin doğasında var. Biz Batı Anadolu'da bu tehlikeleri yaşayacağız Muğla'da, İzmir'de Doğu Anadolu'da yaşayacağız. İstanbul Marmara depreminde yaşayacağız. Marmara'da 7'den büyük bir deprem mutlaka olacak çok da beklemeyecek." ifadelerini kullandı.

Yaşanacak olan depremlere karşı yüzde 100 hazırlıklı olunsa dahi zarar görüleceğini söyleyen Ersoy zararımızı aza indirmek için milli seferberlik halinde buişinh çözülmesi gerektiğini söyledi.

VAKİT GEÇİYOR

Prof. Dr. Şükrü Ersoy İstanbul depremi için kritik uyarılarda bulunarak konuşmalarına şöyle devam etti; "Vakit geçiyor. 99'dan bu yana 24. yıla girdik, çok şey yapmış olabiliriz ama yeterli değil. Marmara genelinde 28 milyon insan yaşıyor. İstanbul çevresinde yaşanacak büyük bir depremin sadece Türkiye sorunu olmayacağını bilin, kıtalararası sorun yaratacak. Buradaki tedarik zinciri kırılırsa dünyada her şey aksar." dedi. 

İlgili Haberler