Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü geçici kimlik belgesi ile ilgili açıklama yaptı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden feci şekilde etkilenen vatandaşlar için geçici kimlik kartı çıkarmada bazı kolaylıklar Nüfus Müdürlükleri tarafından depremzedelere sunulmuştur.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü geçici kimlik belgesi ile ilgili açıklama yaptı

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü geçici kimlik belgesi ile ilgili açıklama yaptı: Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerden sonra o günden itibaren depremden etkilenen tüm şehirlerde depremzede vatandaşların kimlik kartı, ehliyet belgeleri ve kimlik kartları başvurularından ücret alınmaması gereketiğini bildirmişti. Ayrıca sistemde fotoğrafı bulunanlar için fotoğraf istenmemesi ve imzanın alınmamasına ilişkin tedbir alındığını da açıkladı. 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depermlerden etkilenen Adıyaman'da depremzede vatandaşlardan geçici kimlik belgesi için fotoğraf istenildiğine dair ortaya atılan iddialar yanıtlandı. Müdürlük tarafından T.C. Kimlik Kartını kaybeden afetzedelerin hangi ildeki nüfus müdürlüklerine başvuru yaparlarsa yapsınlar fotoğraf veya ücretin istenmediği ve bu esnada herhangi bir belge de talep edilmediği açıklandı. 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle oldu;

"T.C. kimlik kartı başvurusunda kişinin ne şekilde doğrulanacağı, kişinin teyit edici belge ibraz edememesi halinde hangi işlemlerin yapılacağı kanun ve mer'i mevzuatta açık ve net bir şekilde belirtilmiştir. Kimlik bilgilerini doğrulayacak herhangi bir fotoğraf ya da biyometrik veri bulunmaması nedeniyle gerekli işlemler tesis edilerek 2 bin 534 vatandaşımızın kimlik kartı başvuruları ücretsiz alınmıştır." şeklinde açıklama yapan Müdürlük depremin olduğu bölgelerde ilk günden itibaren tüm kolaylıştırıcı tedbirlerin uygulandığını da açıkladı ve açıklamalara şöyle devam edildi;

Depremin olduğu ilk günden itibaren alınan tüm kolaylaştırıcı tedbirleri görmezden gelen, kamu güvenliği gözetmeyen, öngörüden uzak ve gece gündüz demeden vatandaşımız için diğer illerden gönüllü gelerek çalışan yüzlerce mesai arkadaşımızın emeklerini göz ardı eden bu yaklaşım karşısında kurumsal çerçevede verilecek bir ifade bulunmamaktadır." denildi. 

İlgili Haberler