Miraç Kandili'nde oruç tutulur mu, kaç gün tutulur?

Müslüman alemi Miraç Kandili için geri sayıma başladı. Kandilde ibadetlerini yerine getirmek isteyen Müslümanlar ise akıllarında soru işareti oluşturan konulara ilişkin araştırma yapıyor.
Miraç Kandili'nde oruç tutulur mu, kaç gün tutulur?

Miraç Kandili Müslümanlar tarafından heyecanla bekleniyor. İbadetlerini yerine getirmek isteyen Müslümanlar 17 Şubat tarihinde idrak edilecek olan Miraç Kandili için araştırmalarına başladı. Miraç Kandili'nin idrak edileceği 17 Şubat'ı 18 Şubat'a bağlayan gece öncesinde  "Miraç Kandili'nde oruç tutulur mu?" sorusunun yanıtı araştırma konusu oldu. 

MİRAÇ KANDİLİ'NDE ORUÇ TUTULUR MU?

Miraç Kandili'nde ibadet edecek olan İslam alemi, farz ve nafile ibadetlere yönelik birtakım araştırmalar yapıyor. Bu ibadetlerden biri de oruç ibadeti olurken Miraç Kandili'nde oruç tutulması tavsiye ediliyor. Ancak oruç tutmak gibi bir zorunluk bulunmuyor.

Miraç Kandili Recep Ayı'nın il gününde yer alıyor. Peygamber Efendimiz Haz. Muhammed ise “Bir kimse Recep ayında oruç tutsa, Allah Teâlâ tarafından üç türlü lütûf ve inâyete mazhâr olur. Bunlardan biri, Allah Teâlâ onun geçmiş günahlarının tümünü mağfiret eder. İkincisi, ondan sonraki hayatında da onu korur. Üçüncüsü, mahşer yerinde, susuzluktan emîn olur.” buyurmuştur. Ayrıca Miraç Kandili orucu Kur'an-ı Kerim'de farz olarak belirtilmez ancak kandil günlerinde nafile orucu tutulabilir.

MİRAÇ KANDİLİ ORUCU NE ZAMAN, KAÇ GÜN TUTULUR?

Miraç Kandili bu yıl 17 Şubat Cuma gününü 18 Şubat Cumartesi gününe bağlayan gece idrak edilecek. Kandil gecelerine özel tutulan oruçlar geceyi takip eden günde tutulması ile bilinirken Miraç Kandili orucu Cumartesi günü tutulacak. Kandil gecesinin bir önceki günü de oruç tutulmasının faziletli olduğu İslam alimleri tarafından belirtiliyor.

2023 KANDİL TARİHLERİ

23 Ocak 2023: Üç ayların başlangıcı
26 Ocak 2023: Regaip Kandili
17 Şubat 2023: Miraç Kandili
6 Mart 2023: Berat Kandili idrak edilecek. Öte yandan 
23 Mart 2023 tarihinde Ramazan ayı başlayacak ve 17 Nisan 2023 tarihinde de Kadir Gecesi idrak edilecek.

İlgili Haberler