Bugün kandil mi, hangi kandil idrak edilecek?

Müslüman alemi üç ayların başlamasıyla beraber kandillerin ne zaman idrak edileceğine dair araştırmalarına başladı. Özellikle 16 Şubat tarihine ilişkin merak edilenler arttı.
Bugün kandil mi, hangi kandil idrak edilecek?

Bugün kandil mi, hangi kandil idrak edilecek? - Müslüman alemi, Regaip Kandili'nin ardından idrak edilecek Miraç Kandili için gözler tarihe çevrildi. İslam alemi ibadetlerini yerine getirmek için kandil tarihlerini araştırırken bir yandan da Diyanet İşleri Başkanlığı'nın takvimini araştırıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan dini günler takvimine göre kandillerin hangi tarihlerde idrak edileceği merak ediliyor. 

BUGÜN KANDİL Mİ?

İslam alemi için kandil günleri önemli günleri arasında bulunuyor. Vatandaşlar kandil günlerini araştırmaya devam ediyor. Dini günlerde ibadetlerini yerine getirmek isteyen Müslüman alemi kandil günlerini kaçırmak istemiyor. Şubat ayının ortasına gelinmesiyle beraber yılın ikinci kandili için "Bugün kandili mi, yarın kandil mi?" sorularının cevapları araştırılıyor. Bugün kandil olup olmadığını araştıran müslümanlar için Diyanet'in takvimi ile detaylar belli oldu. 16 Şubat tarihinde kandil olmadığını biliniyor. Bundan dolayı bugün kandil idrak edilmeyecek.

17 ŞUBAT KANDİL Mİ? 
Yılın ikinci kandili 17 Şubat tarihinde idrak edilecek. Miraç Kandili, bu sene 17 Şubat tarihine denk geliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın takvimine göre kandil günleri belli oldu. Buna göre;

  • 17 Şubat Cuma: MİRAÇ KANDİLİ
  • 6 Mart Pazartesi: BERAT KANDİLİ
  • 17 Nisan Pazartesi: KADİR GECESİ
  • 26 Eylül Salı: MEVLİD KANDİLİ idrak edilecek.

İlgili Haberler