Mal varlıklarına el konulanlar arasında 2 Uşaklı isim de yer aldı

Bugünkü tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kararname ile çok sayıda kişi, kurum ve derneğin Türkiye’de bulunan mal varlıkları donduruldu. Mal varlıklarına el konulan FETÖ mensupları arasında Uşaklı 2 tanınmış isim de yer alıyor.
Mal varlıklarına el konulanlar arasında 2 Uşaklı isim de yer aldı

Resmi Gazetede bugün, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın imzasıyla yayımlanan kararname ile birlikte aralarında FETÖ,  IŞİD, PKK ve DHKP-C ile ilişkilerinin bulunduğu iddia edilen çok sayıda kişi, kurum ve vakıfların Türkiye’deki mal varlıkları donduruldu.

Kararnamede, “6415 sayılı Kanunun 7’nci maddesinin 3’üncü fıkrası uyarınca, aynı Kanun’un 3’üncü ve 4’üncü maddesi kapsamına giren fiilleri gerçekleştirdikleri hususunda makul sebeplerin varlığına istinaden ekli listelerde adı geçen kişi, kuruluş veya organizasyonların Türkiye’de bulunan malvarlıklarının dondurulması kararlaştırılmıştır” ifadelerine yer verildi.

İşte mal varlıklarına el konulan 2 Uşaklı FETÖ üyesi:

Örgütün karanlık kurul üyesi 'İsrail imamı' Uşaklı Harun Tokak

"Başyüceler" ya da "İstişare heyeti" de denilen bu kurul üyelerinden örgütün sözde "İsrail imamı" Harun Tokak'ın ismi dikkati çekiyor.

AA muhabirinin dava dosyalarından derlediği bilgiye göre, 1967'de Uşak'ta lise eğitimini tamamlayan Tokak, 1973'de Balıkesir'in Edremit ilçesinde vaizlik yapan elebaşı Gülen'le tanıştı.

O süreçte Gülen'in yakın ekibine dahil olan Tokak, İzmir Yüksek İslam Enstitüsü'nden 1979′da mezun olduktan sonra Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak Antalya'da göreve başladı.

Aynı zamanda sözde "Antalya imamı" olarak örgütsel faaliyetlerine de başlayan Tokak, Gülen tarafından örgütün "Akdeniz Bölge İmamlığı"na getirildi, ardından sırasıyla Van ve Ankara "imamlığı" da yaptı. Tokak, 1997-2008 yılları arasında elebaşı Gülen'in onursal başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfının başkanlığını yürüttü.

FETÖ'ye müzahir birçok platformda görev yapan Tokak, o dönem sözde "dinler arası diyalog" faaliyeti yürüten örgüt elebaşı Gülen'le farklı dinlerin temsilcileriyle bir araya geldi.

Basında elebaşının sözcülüğünü üstlenen Tokak, Gülen tarafından örgütün "dış ülkeler koordinatörü", ardından 2015'te de "İsrail İmamı" olarak görevlendirildi.

FETÖ'ye ait Kimse Yok mu Derneği'nin Kudüs koordinatörü adı altında örgütsel faaliyetlerine devam eden Tokak, Türkiye ile İsrail'in diplomatik kriz yaşadığı dönemde ülkeye giden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gözaltına alınıp baskıya maruz kalırken, o dönem İsrail devletinden çalışma ve oturma izni aldı.

Darbe girişimine kadar bu ülkede örgüt adına görev yapan Tokak, daha sonra Danimarka'ya yerleşti. Dünyanın çeşitli yerlerindeki örgüt üyelerinden toplanan ekonomik kaynaklarla Danimarka'da gıda sektörü üzerine fabrika kuran Tokak, örgütsel faaliyetlerine bu ülkede devam ediyor.

Elebaşı Gülen öldükten sonra yerine geçeceği söylenen isimlerden olan Harun Tokak, örgütün "gelenekçi" kanadını temsil ediyor.

Halen firarda olan Tokak, İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesi'nde 10 milyon lira ödülle "kırmızı kategori"de yer alıyor.

Ulubeyli  yazar ve hukukçu Önder Aytaç o da firarda

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra devlet bursu ile Birleşik Krallık'ta Hull Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde doktora eğitimini tamamladı. Polis Akademisi'nde öğretim üyeliğinin yanı sıra dekan yardımcılığı görevlerini yaptı. Gazi Üniversitesi'nde 4 senedir öğretim üyeliği görevi yapmakta ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda da bakan danışmanlığı görevini gerçekleştirmektedir. Yayımlanmış 6 kitabı ve 100 kadar makalesi vardır.

Daha önceden The New Anatolian gazetesinde köşe yazarlığı yaptıktan sonra şu an Taraf gazetesinde Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nda Emniyet amiri iken meslekten ihraç edilen Emre Uslu ile birlikte Apoletika adlı köşede köşe yazarlığı görevini yapmaktadır. Emniyet genel müdürlüğü Polis Akademisi başkanlığındaki görevinden Malatya Polis Meslek Yüksek Okuluna atanmış. Daha sonra devlet büyüklerine hakaret suçundan memuriyetten ihraç edilmiştir. Zirve Üniversitesi'nde Misafir Öğretim üyesi olarak Siyasal İletişim dersi vermiştir. Devlet büyüklerine hakaret suçundan hakkında yakalama kararı çıkarılan Aytaç'ın 17 Kasım 2014'te yurt dışına çıktığı anlaşıldı. 25 Temmuz 2016'da hakkında Kırmızı bülten ile arama kararı çıkarıldı.

Önder Aytaç’ın babası Aysal Aytaç yıllarca Milli Eğitim Bakanlığı’nda çok önemli görevlerde bulundu. 2007 genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi’nden Uşak Milletvekili adayı oldu.

Edinilen bilgilere göre; Aytaç ailesi Kanada’nın Otronto kentinde yaşıyor.

Malvarlıklarına el konulan kişi ve kurumlar şöyle:


İlgili Haberler