Uşak 5 gün boyunca soğuk ve yağışlı bir mevsim yaşayacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Afyon 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Uşak, Afyonkarahisar ve Denizli bölgesinin, yarın öğle saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerinden başlayarak ve yağışlı havanın etkisine gireceğini bildirildi.
Uşak 5 gün boyunca soğuk ve yağışlı bir mevsim yaşayacak

Afyon 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yarın öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağmur şeklinde başlayacak yağışların, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Cuma öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor.

Rüzgârın: Cuma ve Cumartesi günleri kuzeyli yönlerden fırtına ve kuvvetli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının da: Cuma gününden itibaren hissedilir derecede (8 ila 12 derece) azalarak önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

Soğuk ve yağışlı hava ile kuvvetli rüzgarın sebep olabileceği olumsuzluklara (buzlanma ve don, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba devrilmesi vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olup, Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü’nün yayınlayacağı uyarı ve tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesi önem arz ettiği, soğuk ve yağışlı havanın yarın 08 Nisan tarihinden 12 Nisan pazartesi gününe kadar devam edeceği de duyuruldu.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler