Doğalgaz Patlamasında savcılık kovuşturmaya gerek görmedi

Geçtiğimiz Aralık ayında Uşak’ı ayazda bırakan ve sonrasında 1 kişinin yaşamını yitirdiği patlamalarla ilgili savcılık kararını verdi.
Doğalgaz Patlamasında savcılık kovuşturmaya gerek görmedi

Genç avukatların talebini değerlendiren Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu adına Savcı Bayram Şahin imzalı tebligatta, Uşak Valiliği hakkında “Kovuşturmaya yer olmadığına” Uşak Belediyesi ve UDAŞ hakkındaki dosyaların ise tefrik edilmesine (ayrı tutulmasına) karar verildiğini bildirdi.

Karara gerekçe olarak; “Uşak Valiliğinin olaylar sonrası kriz merkezi oluşturduğu, resmi twitter ve valilik web sitesi ve diğer iletişim araçları bildirimlerin yapıldığı, Valilik Makamı, Uşak Belediyesi ve UDAŞ yetkilileir ile sürekli toplantılar yaparak kamuyonu bilgilendirdiğini, olayla ilgili herhangi bir sorumluluk ve yükümlülüğünün bulunmadığını,

Cumhuriyet Başsavcılığımız Genel Soruşturma Bürosu nezdinde devam eden soruşturmaların olması ve Uşak Valiliğinin 18.02.2021 tarihli yazısı ve ekleri değerlendirildiğinde devam eden soruşturmalar sırasında herhangi bir kamu görevlisi bakımından kusur durumunun tespiti halinde ayrıca bir inceleme yapılabileceğinden, kovuşturmaya yer olmadığına itiraz yolu açık olarak karar verilmiştir” denildi.

GENÇ AVUKATLAR BU KARARA İTİRAZ ETMEYE HAZIRLANIYOR

Savcılığın kovuşturmaya gerek yoktur kararına itiraz edeceklerini belirten Avukat Ezgi Sağcan, “Savcılık şikâyetimiz üzerine Valilik, UDAŞ ve Uşak Belediyesi hakkında soruşturma yürüttü. Uşak Belediyesi ve UDAŞ hakkında soruşturma devam ediyor. Valilikte ön inceleme yapmış savcılık. Vatandaşı bilgilendirdin mi diye, valilik de belgeler sunmuş.

Savcılık, Valilik hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verdi. Uşak Belediyesi ve doğalgaz şirketi hakkında ise soruşturmayı ayırdı ve bunlar devam ediyor. Ancak biz valilik hakkında verilen KYOK kararına da itiraz edeceğiz. Zira kriz anında vatandaş twitter ve web sitesi ile bilgilendirilmez. Bunu zaten ihbar dilekçemizde de yazmıştık. Bu şehirde her mahallede kaç tane cami var? Bunların hoparlörünü kullanmak çok mu zordu? İsteyince yaptıklarını biliyoruz” dedi.

Olay:

Geçen yıl 13 Aralık Pazar günü Uşak Belediyesi tarafından yapılan alt yapı çalışması sırasında şehir merkezine doğalgaz sağlayan bir çelik borunu delinmesi ile kent merkezine doğal gaz verilememiş, Uşaklılar 3 gün boyunca soğukta kalmıştı. Çelik ana doğal gaz borusunun delinmesinin ardından  verilen gaz basıncı ile kenti dehşete düşüren patlamalar yaşanmış ve bu patlamalar sonucu Cihan Özer (65) adlı bir hemşerimiz yaşamını yitirmişti.

Yaşanan bu olaylar üzerine Uşak Barosuna kayıtlı iki genç avukat Ezgi Sağcan ve Volkan Berber; yetkililerin gaz arzı yaşandıktan sonra vatandaşın izlemesi gereken adımlar hakkında etkin bildirim yapmadıklarım gerekçesi ile Uşak valiliği, Uşak Belediyesi ve doğalgaz dağıtım şirketi UDAŞ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

(SALİH KILINÇ/ÖZEL HABER)

İlgili Haberler