KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a saldırı girişiminde bulunuldu!

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, konferans vermek için Londra'ya gitti. Londra Üniversitesi'ne doğru giderken Yunan topluluğunun konvoylarına saldırı girişiminde bulunduğunu söyleyen Tatar yaşadıklarını canlı yayında açıkladı.
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a saldırı girişiminde bulunuldu!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar İngiltere'nin başkenti Londra'ya üniversite konferansı vermeye gitti. Londra'ya giden Tatar orada saldırıya maruz kaldığını açıkladı. Tatar; "Rumlar ortalığı karıştırdı. İdareye baskı yaptılar, konferansa kimse katılmasın diye. Geldiğimde Yunan bayrakları ile dolu birkaç yüz kişi avazları çıktığı kadar 'Türkler Kıbrıs'tan dışarı, Kıbrıs Rum'dur, Tatar'a ölüm' sloganları attılar" ifadelerini kullanarak yaşamış olduğu olayı anlattı. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Londra Üniversi'nde konferans vermeye gitti. Oraya giderken uğradığı saldırıyı Tatar daha sonra katılmış olduğu bir canlı yayında anlattı. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar Yunan bayrakları olan bir grubunun konvoylarına saldırı düzenlediğini açıkladı. 

KIBRIS RUMDUR SLOGANLARI ATTILAR

Londra'ya bir konferans için giden KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar orada uğramış olduğu saldırıyı canlı yayında açıkladı. Rumların ortalığı karıştırdığını söyleyen Tatar canlı yayında konuşmalarına şöyle devam etti;"İdareye baskı yaptılar, konferansa kimse katılmasın diye. Geldiğimde Yunan bayrakları ile dolu birkaç yüz kişi avazları çıktığı kadar 'Türkler Kıbrıs'tan dışarı, Kıbrıs Rum'dur, Tatar'a ölüm' sloganları attılar" ifadelerini kullandı.

Londra'da yaşadığı olayların tam bir rezalet olduğunu söyleyen Tatar Kıbrıs'ta bu insanlar ile nasıl barış sağlayacağız diyerek tepki gösterdi. Konuşmalarına devam eden Tatar şu ifadelere yer verdi;  "Hep kuşkularımız vardı. Bir kez daha gördük. Bir Cumhurbaşkanı'nın bir üniversitede konferans vermesinden daha normal ne olabilir? Bunu bile hazmedemediler. Gerçekten çok çirkindi." şeklinde konuştu. 

İlgili Haberler