Kılıçdaroğlu'ndan TOKİ açıklaması geldi! Ücretsiz vereceğiz

Cumhurbaşkanı adaylığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu bugün seçim hakkında verdiği vaatlerde TOKİ'nin yer aldığından bahsetti.
Kılıçdaroğlu'ndan TOKİ açıklaması geldi! Ücretsiz vereceğiz

Bundan kısa bir süre önce Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı son açıklama ile birlikte seçim hakkında sunduğu vaadlerinden bahsetti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Hatay'a giden Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada deprem konusuna değinerek bununla birlikte de hiçbir ayrım olmadan 85 milyonu kucaklamanın borçtan sayıldığına değinildi. Gündemdeki pek çok konu üzerinde duran Kemal Kılıçdaroğlu, TOKİ konutları hakkında da açıklamalarda bulundu. 

TOKİ KONUTLARINI DEPREMZEDELERE ÜCRETSİZ VERECEĞİZ! 

Depremzede vatandaşlar için taksit seçeneği ile verileceğinin açıklanmasının ardından bu konuda da vaadlerini dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Temeller atıldı, o binaları biz tamamlayacağız. Bu olayda kimin kabahati var? Anayasa'nın 57'nci maddesinde ne diyor. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 25'inci maddesi... Bir binanın yapımı için 23 imza gerekiyor. 23 imzanın hiçbirisinde konut ve dükkan sahibinin imzası yok, tamamı kamu. Bu güveni kamu veriyor. Şimdi diyorlar ki 'Size yer vereceğiz ama sizi borçlandıracağız, 20 yıl ödeyeceksiniz.' Benim ne günahım var, o imzaları ben atmadım. Şimdi depremzedeyi borçlu çıkarıyorlar. Bütün vatandaşlarıma sözüm sözdür, herkesin anahtarını teslim edeceğiz, 5 kuruş almayacağız. Eğer bir helalleşme olacaksa, anahtarı teslim edeceksiniz, özür dileyeceksiniz. Eve ruhsat veriyorsun, herkes geliyor, bakıyor. 'Sana ev yapacağım, bana parasını ver.' Kimin kusuru varsa, kusuru giderecek olan odur. Vatandaşın devlete değil, devletin vatandaşa borcu var." şeklinde yaptığı açıklama ile bu duruma tepkilerini dile getirdi. 

5 KURUŞ ALMADAN TESLİM EDECEĞİZ! 

Yapılan bu açıklamaların ardından depremzedelerden para alınmayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Devletin yapacak gücü var mı? 418 milyar doları alacaksın, vereceksin vatandaşa o kadar. Öfkeyle kalkan zararla oturur. Vatandaşın sorununu çözerken hukuk, vicdan, ahlakın gereğini yapacaksınız. Başını sokacak bir ev bulmuş, sen de rapor vermişsin. Hem helalleşeceğiz, hem evi 5 kuruş almadan teslim edeceğiz." ifadelerine yer verdi. 

İlgili Haberler