Cumhurbaşkanı Yardımcı açıkladı! Hane başı Destek ödemesi hesaplara yatırıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay Asrın Felaketi'nin ardından önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Yardımcı açıkladı! Hane başı Destek ödemesi hesaplara yatırıldı

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki büyük depremin ardından hane başı destek ödemesi ile ilgili Cumhurbaşanı Yardımcısı Fuat Oktay açıklama yaptı. Oktay  "Evim Yuvan Olsun kampanyası kapsamında kaydedilen 15 binin üzerinde konuta şu ana kadar 6 bin 946 kişi yerleştirildi. 10 bin lira tutarındaki Hane Başı Destek Ödemesi, 1 milyon 376 bin 947 depremzede ailemizin hesaplarına yatırılmıştır." ifadelerini kullandı. 

10 BİN TL HANE BAŞI DESTEK ÖDEMESİ HESAPLARDA

Cumhurbaşkanı Fuat Oktay yapmış olduğu açıklamalarda 10 bin TL tutarındaki Hane Başı Destek ödemesinin 1 milyon 376 bin 947 depremzede ailenin hesaplarına yatırıldığını açıkladı. Geçici barınma merkezlerinde eğitimin EBA ile devam etmesi için ise televizyonların kurulduğunu söyleyen Oktay yıkılan ya da hasarlı sanayi sitelerinin tamamının bir an önce inşa edilmesi için çalışmaların da devam ettiğini bildirdi. OSB'lerin içine konteyner kentler kurulduğunu ifade eden Oktay böylece sanayinin devam etmesinin sağlandığınıdı da ifadelerine ekledi.

Oktay konuşmalarına şöyle devam etti; "Toplam 8 bin 825 iş yeri planlanmaktadır. Sosyal devlet olma bilinciyle bu zor zamanda da emeğin yanında durmaya devam edeceğiz. İŞKUR 1,5 milyar lira tahsis ederek 20 binin üzerinde istihdam sağladık.. Tarım ve hayvancılığın sekteye uğramaması için çaba sağlıyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığımızca 16 bin ton hayvan yemi ve 7 bini aşkın hayvan çadırı temin edilmiştir. Toplam 3,4 milyar liralık destek çiftçilerimizin hesabına yatırılmıştır." dedi. 

ENKAZLARIN YÜZDE 20'Sİ KALDIRILDI

Cumhurbaşkanı Fuat Oktay yaşanan depremlerin ardından enkaz kaldırma çalışmalarının da devam ettiğini söyledi. Şu ana kadar 1 milyon 805 bin 842 binanın incelendiğini söyleyen Oktay 653 bin konutun acil, ağır, yıkık, orta hasarlı olduğunun tespit edildiğini söyledi. Enkazların yüzde 20'sinin kaldırıldığını açıkladı ve konuşmalarına şöyle devam etti; "Bu anlamdaki çalışmalar hızla devam ediyor. Bir yandan enkazlarını kaldırırken bir yandan daha sağlam ve yeni yaşam alanları yapmanın gayreti içindeyiz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız TOKİ eliyle ilk etapta 35 bin konutun inşasına başlamış durumdayız" şeklinde konuştu. 

İlgili Haberler