SOL Parti’den temiz toplum eylemi

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in yayınladığı videolarla ilgili soruşturma açılmasını isteyen SOL Parti Uşak İl Örgütü üyeleri basın açıklaması yaptı.
SOL Parti’den temiz toplum eylemi

Sol Parti Uşak örgütü, bugün Uşak Belediyesi eski binası önünde toplanarak Tiritoğlu Parkı’na yürüdü. Mafya, siyaset ilişkisine değinilen basın açıklamasını Sol Parti Uşak İl Başkanı Fikri Mıdık okudu.

Mıdık, "Tek adam rejimi altında devlet mafyalaştı, çeteleşti" diyerek şunları kaydetti: "Bugün kirli çamaşırlar bir bir ortalığa dökülüyor. Uyuşturucu kaçakçılığından cinayetlere, medyanın el değiştirmesinden marinalara, arazilere el koymaya uzanan tüm kirli ilişkiler ağı Saray rejiminin bir parçasıdır. Bugün ortaya atılan iddialarla ilgili hiçbir soruşturma açılmıyor.

Peker'in videolarında açıkladığı Kolombiya’dan Türkiye'ye gelmek üzere olan bir ticari yük gemisinde 4 ton 900 kilo kokain yakalandı. Kolombiya’nın resmi makamları tarafından teyit edilen trafiğin ucunda kimler var?

Uyuşturucu ve kirli para trafiklerini kimler organize ediyor? Medyadan arsalara, limanlara, kıyılara kimler, hangi bağlarla el koydu? Buralara el koymak için mafya ve çeteler nasıl bir işlev gördü? Özelleştirme ve ihale yağmalarından biriken rantlar nerelere aktarıldı?" Bu sorular aydınlatılmalıdır” dedi.

"KARANLIĞI YENMEK İÇİN TUĞLAYI HEP BERABER ÇEKELİM"

AKP adına sahnede olan, mitingler düzenleyen, muhalefete tehditler savuran Peker'ler, Ağar'lar, Çakıcı'lar ve diğerleri, iktidar adına üstlendiği görevin açıklığa kavuşturulması gerektiği belirten Mıdık, açıklamasına şöyle devam etti:

"Faşist, gerici bu kötülük iktidarının hakkından ancak SOL gelir. Bu pislikleri olsa olsa bağımsızlığın ve kardeşliğin egemen olacağı; ezilen, dışlanan, sömürülen emekçi halkın devrimci iktidarı temizler. Bundan 8 yıl önce Gezi direnişinde olduğu gibi laik, demokratik aydınlık bir Türkiye'yi yeniden kurma mücadelesini, ülkemizin tüm aydınları, ilericileri, yurtseverleri, gençleri, kadınları, işçileri ve tüm emekçilerini, köhnemiş karanlık düzene karşı birlikte mücadeleye çağırıyoruz.

Bu çete düzeninden hesabı hep birlikte soralım. Karanlığı yenmek için hep beraber tuğlayı çekelim, yıkılsınlar! Memleketi ve geleceğimizi bu çirkinliğin, kötülüğün pençesinden kurtaralım.”

İlgili Haberler