Jandarma astsubay ve subay alım sonuçları ne zaman açıklanacak?

Askeriyede istihdam edilmek isteyen binlerce kişi jandarma astsubay ve subay alımı için başvurularını tamamladı. Sonuçların açıklanacağı tarihi merak eden adaylar, araştırmaya başladı.
Jandarma astsubay ve subay alım sonuçları ne zaman açıklanacak?

Jandarma astsubay ve subay alım sonuçları ne zaman açıklanacak? - Jandarma sözleşmeli subay ve astsubay alımı için başvurular açılmıştı. Subay ve astsubay olmak isteyen binlerce aday, başvurularını tamamlayarak sonuçlar için bekleyişe geçti. Jandarma astsubay ve subay alımı için binlerce başvurunun yapıldığı bilinirken adaylar sonuçlar için heyecanlı bekleyişlerinde konu hakkında bilgi  sahibi olmak istiyor.

JANDARMA SÖZLEŞMELİ SUBAY-ASTSUBAY BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar, ''Jandarma astsubay ve subay başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?'' sorusuna yanıt arıyor.  Ancak Jandarma sözleşmeli subay-astsubay alımı başvuru sonuçları henüz açıklanmadı. Önümüzdeki günlerde konuya dair duyuru yapılması beklenirken söz konusu duyurular, ''vatandas.jandarma.gov.tr/ptm/giris'' adresinden açıklanacak.

SINAVLAR ÜÇ AŞAMALI OLARAK  YAPILACAK 

Sınav aşamalarından önce belge kontrolü yapılacağının kaydedildiği subay ve astsubay alımları ile ilgili olarak eksik veya hatalı belgesi olan adayların sınavlara alınmayacağı kaydedildi. Fiziki Kontrol aşamasında fiziki yeterlilik sınavına girmeden önce Fiziki Kontrol Komisyonu tarafından kontrolden geçirileceğini ve fiziki kontrol komisyonları tarafından "ASEM Öğrenci Adayı Olur" kararı verilenler, fiziki yeterlilik sınavına alınacakları kaydedildi. Fiziki yeterlilik sınavı ise adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılacak. Erkek ve kadın adayların sınavları farklı kriterlere göre değerlendirilir. Başarılı olmak için yüz tam puan üzerinden en az altmış puan alma zorunluluğu bulunuyor. Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülâkat sınav komisyonu tarafından mülâkat sınavına tabi tutulacak.
 

İlgili Haberler