2023 sözleşmeli öğretmen atama tarihleri açıklandı mı?

Şubat ayının son günleri ile birlikte öğretmen atamaları hakkında meraklı bekleyiş arttı. MEB'den gelecek açıklamayı bekleyen adaylar 2023 yılı atama takvimine ilişkin detayları merak ediyor.
2023 sözleşmeli öğretmen atama tarihleri açıklandı mı?

2023 sözleşmeli öğretmen atama tarihleri açıklandı mı? - Kamu okullarında öğretmenlik yapmak isteyen binlerce öğretmen, atama bekliyor. Atamayla ilgili gelişmeleri ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gelecek açıklamayı bekleyen adaylar, ''2023 öğretmen atama takvimi belli oldu mu?" sorusuna yanıt arıyor. 

MİLLİ EĞİTİM BAKANI AÇIKLADI

2023 öğretmen atama takvimi için bekleyiş devam ederken başvuru tarihine ilişkin araştırmalar arttı. Konu hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Son 20 yılda 750 bin öğretmen atandı. Her yıl öğretmen ataması oldu. MEB çalışmalarını yapar. Gerekli istişareler yapılır alım yapılacağı zaman kamuoyuyla paylaşılır." ifadelerine yer verdi. Önümüzdeki günlerde Milli Eğitm Bakanı Mahmut Özer'in konuya ilişkin yeni bir açıklama yapması bekleniyor. 

2023 ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN?

Bakan Özer, katıldığı bir televizyon programında ise deprem bölgesinde öğretmen atamalarının nasıl ilerleyeceğine ilişkin sorularına yanıt verdi. Milli Eğitim Bakanı Özer, ''Bugün yeni bir çalışma daha yaptık. Onu da nihayetlendirdik. Bu bölgedeki öğretmenlerimizin diğer illere görevlendirilmesi ile ilgili mazeretle ilgili, sağlıkla ilgili süreçleri inşallah bu hafta içerisinde başlatacağız. Yani eğitim öğretimin devam etmesiyle ilgili öğretmenlerle ilgili neye ihtiyacımız varsa onları hızlı bir şekilde atama yoluyla görevlendirme yoluyla karşılayacağız. Ailesi afet bölgesinde olan diğer illerdeki öğretmenler için, o öğretmenlerimizin hepsini idari izinli sayıyoruz şu anda. Aynı zamanda psikososyal destekle ilgili de o öğretmenlerimize her gün destek veriyoruz. Bakanlığımızın tüm imkanları öğretmenlerimizin hizmetinde." diyerek bilgilendirdi. 

İlgili Haberler