İzmir baraj doluluk oranı yüzde kaç? İzmir'de bulunan tüm barajların doluluk oranları

İzmir'de bulunan barajların doluluk oranları 25 Mayıs 2023 tarihi itibariyle ne kadar? İşte güncel rakamlar.
İzmir baraj doluluk oranı yüzde kaç? İzmir'de bulunan tüm barajların doluluk  oranları

İzmir'de bulunan barajların doluluk oranları yüzde kaç? Bu sorunun yanıtı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Son zamanlarda dünyada ve ülkemizde yaşanan kuraklık ve küresel ısınma sebebiyle yağışlarda son zamanlarda gözle görülür bir azalış var. Mayıs ayında baraj doluluk oranları merak ediliyor.  Son yağışların ardından İzmir'de bulunan Tahtalı, Balçova, Gördes, Ürkmez, Alaçatı Kutlu Aktaş ve Güzelhisar barajlarının son verilere göre doluluk oranları açıklandı. Peki hangi barajın doluluk oranı yüzde kaç? İşte detaylar.

İZMİR'DE BULUNAN BARAJLARIN DOLULUK ORANLARI

İzmir'de son yağışların ardından 25 Mayıs 2023 tarihli güncel verilere göre barajların doluluk oranlarının yüzdeleri açıklandı. Buna göre Tahtalı Barajının doluluk oranı yüzde 40,43'e yükseldi. İzmir'de bulunan bir diğer baraj olan Balçova Barajı'nın doluluk oranı ise yüzde 5635'e yükseldi. Gördes Barajı'nın doluluk oranı ise kritik seviyelerde. Buna göre güncel doluluk oranı 8,38 olarak listede yerini almıştır.

Ürkmez Barajı'nın doluluk oranı ise mayıs ayında yağan yağışın ardından 45,48'e yükseldi. Güzelhisar Barajı'nın 25 Mayıs tarihli güncel doluluk oranı 72,78'e yükselmiştir. Son olarak Alaçatı Kutlu Aktaş Barjının doluluk oranı ise 52,14 olarak güncellenmiştir. 

2022 YILINDA İZMİR'DEKİ BARAJLARIN DOLULUK ORANLARI

Geçen yıla göre gözle görülür bir şekilde düşüş yaşanmıştır. Buna göre 2022 yılında bu göllerin doluluk oranları ise şu şekildedir;

Tahtalı Barajı 62,29

Balçova Barajı 68,04 

Gördes Barajı 5,22 

Ürkmez Barajı 86,59 

Güzelhisar Barajı 81,93 

Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı 84,78

Görüldüğü gibi geçen yıla göre barajların doluluk oranlarının ne oranda düştüğü gözler önüne serilmiştir. Ortaya çıkan tablo ise endişe verici. 

İlgili Haberler