İstanbul 2023 Mayıs ayı baraj doluluk oranları açıklandı! En güncel rakamlar

İstanbul barajlarının doluluk oranları güncellendi. İşte 24 Mayıs 2023 tarihindeki baraj doluluk oranları.
İstanbul 2023 Mayıs ayı baraj doluluk oranları açıklandı! En güncel rakamlar

Son zamanlarda Türkiye'nin kapısında olan kuraklık sorunu baş göstermeye devam ediyor. Kürüsel ısınma ve kuraklık sorunları sebebiyle Türkiye'nin baraj doluluk oranları da merak ediliyor. Peki İSKİ tarafından paylaşılan son verilere göre İstanbul barajlarının doluluk oranları nedir? İşte haberimizde derledik. 

İstanbul son aylarda baraj doluluk oranlarını artıracak kadar yağış alamadı. Mayıs ayında gerçekleşen yağışların ardından ise İstanbul baraj doluluk oranları genelde yüzde 50'ye yaklaştı. Ayrıca Ömerli ve Darlık gibi barajların doluluk oranları yüzde 50'yi geçti. Pabuçdere ve Kazandere Barajları ise yüzde 10'un üzerinde çıkmayı başardı. Peki İstanbul'daki barajların doluluk oranları yüzde kaç oldu? İşte en güncel rakamlar haberimizde yer alıyor.

İSTANBUL'DA BARAJ DOLULUK ORANLARI 

İstanbul'da son aylarda barajları doduracak kadar yağış olmadı. Hal böyle olunca bazı barajlar ise riskli gruba girdi. İstanbul'da baraj doluluk oranları yüzde 50'ye yaklaştı. Kazandere ve Pabuçdere barajları ise yüzde 10'un üzerinde çıkmayı başardı. İşte İstanbul barajlarının doluluk oranları ile ilgili son dakika bilgileri. 

Megakente su sağlayan barajlara bakacak olursak Ömerli ve Darlık Barajlarının doluluk oranlarının yüzde 50'nin üzerine çıktığı görülmektedir.  Ayrıca Alibey Barajı'nın doluluk oranı ise yüzde 26'yı aşmıştır. Sazlıdere Barajı ise yüzde 30'un üzerine çıkmıştır. Pabuçdere Barajının doluluk oranı yüzde 12,3 iken Kazandere Barajı'nın son verilere göre doluluk oranı ise yüzde 14,38 oranına yükselmiştir. 

Bu tarz güncel haberlerden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. 

İlgili Haberler