İYİ Parti Çöplük TOKİ’sine suç duyurusunda bulundu

İYİ Parti Uşak İl Teşkilatları, eski şehir çöplüğü üzerinde inşasına başlanan TOKİ binalarının inşasının durdurulması ve insan yaşamını tehlikeye atan sorumluların cezalandırılması talebi ile Uşak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
İYİ Parti Çöplük TOKİ’sine suç duyurusunda bulundu

Uşak İli Merkez İlçesi Karaağaç Mahallesi eski Gediz Yolu üzerinde bulunan TOKİ tarafından dar gelirliler için inşa edilen 729 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatı devam ederken, eski çöplük üzerinde yapılan binaların temelinde 20 metreye yakın çöp bulunduğunu belirten İYİ Parti Uşak İl Teşkilatı; “Uşak Belediye Başkanı, Başkan Yardımcıları, İlgili Daire Başkanı ve Personeli, Çevre Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi şikayet konusuyla ilgilenen personel, Uşak Çevre Şehircilik Müdürlüğü ilgili personeli ve bölgede inşaat işlemini yapan  BTB ÇEVRE DAN. ve MÜH. HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. Adına ilgili projeyi hazırlayan imzalayan ve raporda imzası bulunan tüm yetkililer” hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şikayet dilekçesinde adı geçene şahıs ve kurumların, “Görevi Kötüye Kullanma ve re’sen araştırma neticesinde tespit edilecek diğer suçları” işlediği belirtildi.

TOKÖZ; “YATIRIMLARA KARŞI DEĞİLİZ”

İYİ Parti Uşak İl Başkanı Şener Toköz, İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, Merkez İlçe Başkanı Hakan savaş, il, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclis üyeleri toplu Halde Uşak Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulunduktan sonra bir basın açıklaması yaptılar.

İl Başkanı Şener Toköz, “Uşak’a yapılan yatırımlara karşı değiliz. Ancak, Uşak insanına yakışır, can ve mal güvenliğini tehdit etmeyen bir yatırım yapılmasını istiyoruz. İnsan canın tehlikeye atılmasına karşıyız” dedi.

“YERİN ALTINDA 20 METRE ÇÖP DAĞI VAR”

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş’da ““Bu bölgede yapılaşmaya gitmek cinayettir. Katliama davetiye çıkarmaktır. Bu alana tam 60 yıldır çöp atılmıştır. Çöpün yer seviyesinden aşağı kalınlığı 20metreyi bulmaktadır. Bu her an patlamaya hazır çöp alanı TOKİ tarafından inşaat alanı haline getirilmiştir.

Bilindiği gibi çöp alanları hem insan sağlığı için ciddi tehdit oluşturmakta, hem de her an biriken kimyasal gazlar sebebiyle patlama riski taşımaktadır. Çöp alanlarının bırakın üzerine yapı inşa etmeyi, belirli mesafe yakınlarına dahi yerleşim yeri kurulması çok ciddi risk taşımaktadır. Uşak Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi birlikte hareket ederek, genellikle düşük gelir grubunda yer alan vatandaşlarımıza hitap edecek bu proje için, daha uygun yerler olmasına rağmen bilinçli olarak bu çöp alanını tercih etmişlerdir” dedi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz’da insan yaşamını ve sağlığını tehdit eden çöplerin üzerine konut yapılmasına karşı olduklarını, insanların can ve mal güvenliği açısından İYİ parti olarak konunu sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler