İstanbul'da en yaşlı konutların olduğu ilçeler açıklandı!

Kahramanmaraş merkezli iki yıkıcı depremden sonra İstanbul için beklenen depremler ile ilgili araştırmalar sürüyor. İstanbul'da 2000 yılında ve daha öncesinde yapılan binalar 2020 yılında yapılan bir araştırma sonucunda açıklanmıştı.
İstanbul'da en yaşlı konutların olduğu ilçeler açıklandı!

İstanbul'da en yaşlı konutların olduğu ilçeler açıklandı!: Kahramanmaraş merkezli iki deprem sonrasında yer bilimcilerin uyarılarının ardından İstanbul'da da beklenen büyük deprem ile ilgili araştırmalar devam ediyor. İstanbul'da bir deprem olması binlerce insanın hayati risk taşımasına yol açıyor. İstanbul'daki en eski binaların olduğu yerler belirlendi. Bu yerler 2000 yılı ve öncesinde yapılmış olan binalar. 2000 yılında ve daha öncesinda yapılan bina sayısının 818 binin üzerinde olduğu tespit edildi. Ayrıca bu eski binaların bulunduğu en çok ilçe ise Fatih. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı ile Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yaklaşık 2 yıl öncesinde hazırlanan "İstanbul İli Olası Deprem Kayıp Tahminlerinin Güncellenmesi Projesi" ile İstanbul'daki deprem bölgeleri verileri ortaya çıktı. İstanbul'da 2000 yılında ve öncesinde yapılan bina sayısının 818 bin 339 olduğu öğrenildi. AA muhaberinin yapmış olduğu araştırmaya göre söz konusu bu yapıların 555 bin tanesinin 1980 ve 2000 yılları arasında yapıdığı geriye kalan 264 bin binanın ise 1980 öncesinde yapıldığı öğrenildi. 

İstanbul deprem bölgesi oduğundan dolayı ve megakentte yaşayan kişi sayısı, çarpık kentleşme gibi durumlar da göz önüne alındığında büyük risk taşıyan bölgeler arasında yer almaktadır. Bu nedenle İstanbul'da beklenen deprem için önlemler alınması farklı yer bilimci bilim insanları tarafından şiddetle önerilmektedir. İstanbul'da en çok eski bina bulunan ilçeler ise şu şekildedir;

İSTANBUL'DA EN ÇOK ESKİ BİNA BULUNAN İLÇELER

İstanbul'da 2000 yılında ve daha öncesinde yapılan bina sayısı toplamda 818 bin 339 adet olduğu tespit edildi. Bunların 35 bin 353 adedi Fatih ilçesinde bulunuyor. Üsküdar'da ise 34 bin 618 adet eski bina bulunmakta. Bağcılar'da 34 bin 592 eski bina yer almaktadır. Pendik ilçesinde  34 bin 592 eski bina yer alırken Beykoz'da ise34 bin 333 eski bina yer almaktadır. Ümraniye'de ise 33 bin 727 adet eski bina yer almaktadır. Son olarak Sariyer'de ise 33 bin 68 adet eski bina bulunmaktadır.

İlgili Haberler