AFAD depremzede vatandaşlar için hane başı 10 bin TL ödeme yapacak

AFAD depremzede vatandaşlar için hane başı 10 bin TL ödeme yapacak

AFAD depremzede vatandaşlar için hane başı 10 bin TL ödeme yapacak: Kahramanmaraş merkezli art arda iki büyük deprem sonrasında Türkiye'nin tam 11 ili kötü etkilendi. Birçok vatandaş hayatını kaybederken evleri hasar gören ve yıkılan binlerce vatandaş var. AFAD yaptığı duyuru ile depremde evleri hasar gören vatandaşlar için hane başına 10 bin TL ödeme yapılacağını açıkladı. Depremin gerçekleşmesinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hasar gören vatandaşlara yönelik ilk etapta 10 bin TL'lik destek ödemesi yapılacağını belirtmişti. AFAD ise bu konu ile ilgili geniş bilgi verdiği duyurusunu yayınladı. Bu duyuruya göre AFAD depremde evleri hasar gören vatandaşlar için hane başına 10 bin TL ödeme yapılacağı açıklandı. Bu yardımdan faydalanmak için ise herhangi bir başvuru süreci gerekmiyor. 

AFAD tarafından Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hasar gören vatandaşlara yönelik 10 bin TL tutarındaki Hane başı destek ödemelerin ile ile ilgili basın duyurusu şu şekilde;

AFAD yaptığı duyuruda Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından konutları hasar gören vatandaşlar için 10 bin TL tutarındaki Hane Başı Destek Ödemelerinin yapılmaya başlandığını söyledi. Hasar tespit çalışmalarının sahada devam etmekte olduğunu bildiren AFAD çalışmalalr sonuçlandıkça ödemelerin de gerçekleştirileceğini ifade etti.Ödemeler AFAD, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü iş birliği ile kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştirilmektedir. Bunun yanında şu ana kadar 337 bin 933 hanede hasar tespiti yapıldığını ifade eden AFAD ödemelere başlandığını da açıklamalarına ekledi. 

AFAD e-Devlet üzerinden başvuru şartının aranmadığını söyleyerek Hane Başı Destek Ödemeleri Ziraat Bankası'nda hesabı bulunan vatandaşların doğrudan hesabına yatırılacağını açıkladı. Hesabı bulunmaya vatandaşları ise TC Kimlik numaraları ile yapılacağını bildirdi. İşte AFAD'ın yapmış olduğu duyurunun tam metni..

İlgili Haberler