İlk cemre bugün düştü! İkinci cemre ne zaman, nereye düşecek?

Baharın müjdeleyicisi olarak bilinen ilk cemre bugün düştü! Milyonlarca vatandaş artık yaz mevsiminin gelmesi ve havaların ısınmasını beklerken, cemreleri de araştırmaya başladı. Peki, ikinci cemre ne zaman düşecek? İşte detaylar ve cemre takvimi
İlk cemre bugün düştü! İkinci cemre ne zaman, nereye düşecek?

İlk cemre bugün düştü! İkinci cemre ne zaman, nereye düşecek? Havaların ısınmasının belirtisi olarak bilinen cemrelerin ne zaman ve nereye düşeceği merak konusu oldu. İlk cemre bugün düştü. 2024 yılının ilk cemresi havaya düşerken, suya ve toprağa düşecek olan cemrelerin tarihi de belli oldu. 2024 cemre düşme takvimi ve detaylar şu şekilde..

CEMRELER 7 GÜN ARAYLA DÜŞECEK

Soğuk kış mevsiminden sonra baharın geleceğini müjdeleyen ve havaların ısınacağını bizlere hissettiren cemre bugün havaya düştü. Daha sonra 7 gün ara ile sıra ile toprağa ve suya düşecek. Suya düşmesinden sonra da kış mevsiminin geride kalması bekleniyor.

CEMRE DÜŞMESİ NE DEMEK?

Cemre düşmesinin sıkça araştırılması sonrasında vatandaşlar cemre düşmesi ne demek? Sorusuna yanıt aramaya başladı. Cemre ilk olarak havaya daha sonra suya ve toprağa düşüyor. 1 hafta ara ile düşen cemreler, Arapça olarak kor – ateş anlamına geldiği bilinmektedir. Halk arasında ise baharın müjdeleyicisi olarak bilinen cemre düşmesi soğuk kış günlerinin geride kalacağını gösterir.

İlginizi çekebilecek diğer güncel haberlerden bazıları:

İLK CEMRE NEREYE DÜŞTÜ?

Aktarılan son habere göre ilk cemre 19-20 Şubat tarihlerinde havaya düşüyor. 7 gün sonra ikinci cemre 26-27 Şubat’ta suya ve 5-6 Mart tarihinde de toprağa düşecek.