İkinci evi olana ek vergi mi geliyor?

Emlak sektörü son yıllarda pek çok kişinin bütçesini zorlamaya devam ediyor. Hem ev fiyatlarının hem de kiraların yükselmesi, vatandaşları zor durumda bıraktı. Birden fazla evi olanlara kötü haber geldi. İkinci evi olanlara vergi mi geliyor?
İkinci evi olana ek vergi mi geliyor?

Konuya ilişkin aktarılan son haberin detaylarına göre Merkez Bankası konut ve kira fiyatlarındaki artışın bir nebze de olsa önüne geçilebilmesi için birtakım öneriler sundu. Bu önerilerden birinin de birden fazla evi olanlara kademeli vergi düzenlemesi olduğu öğrenildi.

Merkez Bankası’ndan ev fiyatlarını dizginlemek için farklı bir öneri geldi. Bir süredir konuşulan ancak uygulamaya henüz geçilmeyen yönteme göre ikinci evi olanlardan ek vergi alınabilir. Merkez Bankası’nın yayımladığı son enflasyon raporu ile birlikte bu öneri bir kere daha gündeme geldi.

MERKEZ BANKASI’NDAN DİĞER ÖNERİLER

Merkez Bankası’nın yayımlandığı son enflasyon raporuna göre birden fazla konut sahibi olanlara kademeli verginin yanı sıra şirketlerin ev yaparak kiraya vermesi ve hisseli kiracılık yöntemlerinin de önerilerin sunduğu öğrenildi.

ŞİRKET MODELİ

Yayımlanan son rapora göre kiradan geçimini sağlayan vatandaşlar için şirket modeline geçilmesi konusunda bir öneri sunuldu. Buna göre şirket modeliyle kiralık konut piyasasının daha kurumsal bir yapıya kavuşması sağlanacak. Bu şekilde de kiralar düzenli olarak takip edilebilecek.

İlginizi çekebilecek diğer konut haberleri:

BİRDEN FAZLA EVİ OLANLAR

Birden fazla konutu olanlar için ek verginin alınabileceği ifade edildi. Konut piyasasındaki balonun sönmesi ve daha adil bir vergilemeyi oluşturmayı amaçlayacak.

Bunların yanı sıra Merkez Bankası kira piyasasının sağlıklı bir şekilde ilerlemesi ve kiraların takip edilebilmesi için somut adımların atılmasını talep etti.