Hemen herkes e-Devlet gelen kutusunu kontrol etsin! 18 yaş üstüne gönderildi

Günümüzde artık pek çok işimizi e-Devlet üzerinden hallediyoruz. 18 yaş üstü e-Devlet hesabı olan herkesi ilgilendiren önemli bir açıklama geldi. Aktarılan son habere göre herkes hemen e-Devlet gelen kutusunu kontrol etsin!
Hemen herkes e-Devlet gelen kutusunu kontrol etsin! 18 yaş üstüne gönderildi

Türkiye yerel seçime doğru adım adım yaklaşıyor. Seçime az bir süre kala milyonlarca seçmene e-Devlet üzerinden mesaj gönderildi. Seçmen kayıtlarının e-Devlet üzerinden ve diğer kanallar üzerinden sorgulanabileceği açıklandı.

SEÇİME AZ BİR SÜRE KALDI

Türkiye 31 Mart 2024 Pazar günü sandık başına gidiyor. Seçim öncesinde hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenmek isteyenler için beklenen açıklama geldi. Vatandaşlara e-Devlet üzerinden gönderilen mesajda seçmen sorgulamanın yapılabileceği belirtildi.

E-DEVLET ÜZERİNDEN MESAJ

E-Devlet üzerinden seçmenlere gönderilen mesajda sorgulama işlemlerinin şu şekilde yapılacağı aktarıldı:

"Seçmen Kaydı Sorgulama İşlemleri;

https://secmen.ysk.gov.tr/

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının “Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması”

444 9 975 (Yüksek Seçim Kurulu Çağrı Merkezi)

e-Devlet Kapısı Üzerinden

Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama

Yurt Dışı Seçmen Kaydı Sorgulama kanalları ile yapılmaktadır. Belirtilen bu kanallar dışında gelen e-posta, çağrı ya da mesajlara itibar etmeyiniz!"

Seçime katılacak olanların seçmen kayıtlarını yukarıda belirtilen kanallar üzerinden sorgulayabilecekleri belirtildi.

İlginizi çekebilecek diğer güncel haberler:

SEÇMEN KAĞITLARI NE ZAMAN DAĞITILACAK?

Seçmen kağıtlarının dağıtımı için de beklenen gelişme yaşandı! 31 Mart için seçimlere geri sayım başlarken, YSK seçim kağıtlarının 29 Şubat tarihinden itibaren dağıtılmaya başlanacağını duyurdu. Seçim takvimine göre seçmen kağıtları en geç 24 Mart tarihinde tamamlanmış olacak. Ancak adaylar seçmen kağıtlarını beklemeden yukarıda belirtilen kanallar üzerinden oy kullanacakları yeri öğrenebilir.