SEÇMEN KAYDI SORGULAMA | Seçmen sorgulama nasıl yapılır? E-Devlet nerede oy kullanacağım?

Türkiye yerel seçimlere artık resmen gün saymaya başladı. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde vatandaşlar seçmen kaydı sorgulama araştırmalarına hız kazandırdı. Peki, seçmen sorgulama nasıl yapılır? E-Devlet nerede oy kullanacağım?
SEÇMEN KAYDI SORGULAMA | Seçmen sorgulama nasıl yapılır? E-Devlet nerede oy kullanacağım?

Yerel seçimlere az bir zaman kala seçmenler 31 Mart yerel seçimleri için nerede oy kullanacağım sorusuna yanıt aramaya başladı. E-Devlet YSK seçmen sorgulama ekranı açıldı. Peki, seçmen sorgulama nasıl yapılır? YSK seçmen kağıtları ne zaman verilecek?

TÜRKİYE 31 MART’TA SANDIK BAŞINA GİDİYOR

Türkiye geneli 31 Mart 2024 tarihinde sandık başına gidiyor. Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde oy kullanacak olanlar YSK’nın belirlediği sandıklara gidecek. Bu sebeple vatandaşlar seçim öncesinde nerede oy kullanacağım sorusunu sormaya başladı.

29 ŞUBAT’TA BAŞLIYOR

Aktarılan son haberin detaylarına göre 29 Şubat tarihinden itibaren seçmen kağıtlarının dökümü başlanacak. Vatandaşlar evlerine ne zaman seçmen kağıtları geleceğini merak ediyor. YSK seçmen sorgulama yapmak için ilgili kişinin TC kimlik numarası, nüfusa kayıtlı olunan il ve sıra numarasının yeterli olacağı belirtildi.

SEÇİMDEN BİR HAFTA ÖNCE TAMAMLANMIŞ OLACAK

YSK seçmen kağıdı dağıtımına bugün itibarıyla başlayacak. Kağıtların ise en geç 24 Mart tarihine kadar yani seçimden 1 hafta öncede kadar dağıtılması hedefleniyor. Vatandaşlar seçmen kağıtlarına ulaşmadan önce e-Devlet seçmen kaydı sorgulama ekranı üzerinden de nerede oy kullanacaklarını öğrenebilecekler.

İlginizi çekebilecek güncel haberler:

YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA

Seçmen YSK seçmen kaydı sorgulama için farklı kanalları tercih edebilecek. Bu kanallar şu şekilde.

  • 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi üzerinden
  • YSK’nın mobil uygulamasından
  • e-Devlet üzerinden
  • YSK’nın resmi web sitesi

Belirtilen bu kanallar üzerinden vatandaşlar seçmen kayıtlarını sorgulayabilecek.