Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faizsiz kredi müjdesi! 150.000 TL'nin aylık taksiti kaç TL olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklama ile faizsiz kredi müjdesi verdi. Faizsiz kredi kimlere verilecek ve şartları neler olacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faizsiz kredi müjdesi! 150.000 TL'nin aylık taksiti kaç TL olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapılan kabine toplantısının ardından vatandaşlara faizsiz kredi müjdesi verdi. Son yapılan seçimler öncesinde vatandaşlara faizsiz kredi sözü veren Cumhurbaşkanı Erdoğan bu vaadine yönelik son durumu kabine toplantısının ardından açıkladı. Faizsiz kredi kimlere kullandırılacak ve mali şartları neler olacak?

FAİZSİZ KREDİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR

Faizsiz kredi desteği hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aile ve Gençlik Fonu ile alakalı mevzuat tamamlandı. İlk etapta deprem bölgesinden başvuruları 15 Şubat’tan itibaren almaya başlıyoruz. Deprem bölgesinde evlenecek olan gençlerimizin yuvalarını kurmalarına yardımcı olacağız. Bu fon üzerinden bölgedeki gençlerimize 150.000 TL faizsiz kredi verilecektir.” ifadelerini kullandı.

ŞARTLARI NE?

Faizsiz kredi ile alakalı olarak şartlar da belli oldu. Buna göre vatandaşlar 150.000 TL faizsiz kredi çekebilecekler. Bu krediyi kullananlar ilk 2 yıl boyunca herhangi bir şekilde taksit ödemesi yapmayacaklar. 2 yıllık ödemesiz dönem sona erdiğinde de 48 ay eşit taksitler halinde kredi geri ödenecek. Bu 48 aylık taksit süresinde kredi üzerinde tek kuruşluk faiz işletilmeyecek. Kredi taksitlerini zamanında ödeyenler 150.000 TL olarak aldıkları krediyi aynı şekilde 150.000 TL olarak geri ödeyecekler.

TAKSİT NE KADAR OLACAK?

150.000 TL faizsiz kredi imkanı Aile ve Gençlik Fonu üzerinden verilecek. Bu fonun gelirleri ise doğalgaz ve petrol gelirlerinden elde edilecek kazançlardan aktarılacak paydan oluşacak. Türkiye’nin doğal zenginlikleri böylece vatandaşlar ile paylaşılmış olacak. 150.000 TL faizsiz kredi çeken vatandaşlar 2 yıl geri ödemesiz dönemin ardından 48 ay boyunca aylık 3.125 TL taksit ödeyerek bu kredinin borcunu kapatabilecekler.

ÖNCELİK DEPREM BÖLGESİNDE

150.000 TL faizsiz kredi baş vuruları 15 Şubat’ta başlayacak. İlk etapta yalnızca deprem bölgesindeki gençlerin başvuruları kabul edilecek. Sonrasında ise bütçe olanaklarına göre Türkiye’nin tüm illerinden vatandaşların başvuruları alınarak kredi dağıtılacak. Bu konuda Aile ve Gençlik Fonu tarafından kamuoyu bilgilendirilecek.

Öte yandan kurulan fonun tüm yasal altyapısı hazırlandı. Bundan sonra fonun faaliyete geçmesi bekleniyor. 50.000 TL faizsiz kredi ile alakalı olarak Aile ve Gençlik Fonu’ndan kapsamlı bir açıklama yapılacağı bildirildi.