Eros Kedi olay nedir? Erosa ne oldu, nasıl öldü?

Sosyal medyada Eros Kedi olayının sıkça konuşulması üzerine milyonlarca kişi Kedi Eros olayının detaylarını araştırmaya başladı. Eros’a ne oldu, nasıl öldü? İbrahim Keloğlan hangi cezayı aldı? İşte detaylar
Eros Kedi olay nedir? Erosa ne oldu, nasıl öldü?

Yılbaşı gecesi İstanbul’un Başakşehir ilçesinde Eros isimli kediyi asansörde vahşide tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan’a verilen 1 yıl 3 aylık hapis cezası üst mahkeme tarafından bozulmuştu. Bugün İbrahim Keloğlan’ın mahkemesi vardı. Milyonlarca kişi Keloğlan’ın tutuklanmasını talep etmişti.

Aktarılan son habere göre İbrahim Keloğlan’a iyi hal indirimi uygulanarak “Kasten hayvan öldürme” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası uygulanacağı açıklandı. Bunun yanı sıra hakkında yurt dışı çıkış yasağı getirilen Keloğlan, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İKİNCİ DEFA HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

İstanbul’da asansörde Eros isimli kediyi vahşi bir şekilde öldüren İbrahim Keloğlan’ın aldığı 1 yıl 3 aylık hapis cezasının ertelenerek tahliye edilmesi büyük tepkilere neden olmuştu.

Keloğlan, cezanın bozulmasının ardından bugün yeniden hakim karşısına çıktı.

AVUKATLAR HAZIR BULUNDU

Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Keloğlan ve tarafların avukatları katıldı. Hayvan hakları savunucusu olan onlarca avukatta salonda hazır halde bekledi. Mahkemenin İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi’nin davaya katılma talebini reddettiği öğrenildi. Peki çok siyasi partinin avukatı da mahkemeye katılmak için talepte bulundu.

“UNUTAMAYACAĞIM BİR HATA YAPTIM”

Keloğlan, mahkemede kendisine söz verilmesinin ardından şunları söyledi:

“Daha önceki ifademi tekrar ediyorum. Ben bir suç makinesi değilim. Yaşadığım bir anlık psikolojik çöküntüden dolayı öfke ve cinnet haliyle hayatım boyunca unutamayacağım bir hata yaptım. Ancak olaydan sonra hakkımda karar verilmesinin ardından her fırsatta dağlık ve köylük alalarda mama alıp hayvanları besledim. Bu bana terapi gibi geldi”

Mahkeme sonucunda hakim, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarpıtıldı. Yurt dışı yasağı şeklinde adli kontrol şartı ile serbest bırakılan İbrahim Keloğlan’a tepkiler sosyal medyada çığ gibi büyüyor.