Enkaz çalışmalarının durdurulduğu iddialarına yanıt Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan geldi!

Enkaz çalışmalarının durdurulduğu iddialarına yanıt Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan geldi!

Enkaz çalışmalarının durdurulduğu iddialarına yanıt Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan geldi!: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay deprem bölgelerindeki enkaz çalışmalarının durdurulduğunu dair ortaya atılan iddialar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki büyük deprem sonrasında 11 ilimiz kötü derecede etkilendi. Deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmalarının durduğu yönündeki iddialara yanıt Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan geldi. Fuat Oktay bu iddialara karşı "Böyle bir şey söz konusu değildir, olmasına da asla müsaade etmeyiz. Arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği bina sayısı 200'ün altına inmiş durumda." şeklinde konuştu. 

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde binlerce kişi hayatını kaybetti. Enkaz alanlarında arama kurtarma çalışmaları ise hala devam ediyor. Mucize kurtuluşlar ise tüm Türkiye'ye umut oluyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay enkaz çalışmaları ile ilgili ve deprem felaketindeki son durumu Ankara'da AFAD Koordinasyon Merkezi'nde açıkladı.

BÖYLE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay deprem bölgelerinde gerçekleşen enkaz çalışmaları ile ilgili ortaya atılan iddiaları yalanladı. Böyle bir şeyin söz konudu dahi olamayacağını söyleyen Oktay konuşmalarına şöyle devam etti;  "Arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği bina sayısı 200'ün altına inmiş durumda. Hatay en fazla olanı, yine Maraş ikinci sırada, Diyarbakır'da tek bir binada, Adıyaman'da dört ve Antep'te bir bina olmak üzere, arama kurtarma faaliyetlerinde her türlü çabayı sarf etmekte kararlıyız." şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay enkazda arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini şu ana kadar 597 bin 594 binada tespit çalışmalarının da tamamlandığını dile getirdi. Bu binalardan 75 bin 717'si yıkılmış veyea acil yıkılacak ya da ağırlı hasarlı binalar olduğunu söyledi. Az hasarlı veya hasarsız bina sayısının ise yaklaşık olarak 1 milyon 900 bin civarında olduğunu da dile getirdi.

1589 REFAKATSİZ ÇOCUK VAR

Oktay 1589 çocuğun refakatsız olduğunu fakat bunların 953'ünün ise aileye teslim edilidiğini de konuşmalarına ekledi. Hastanede takip edilen çocuklarında olduğunu söyleyen Oktay konuşmalarına şöyle devam etti:

"Bir de hastanede takip ettiğimiz çocuklarımız var. Sağlık Bakanlığımıza emanet. Aynı şekilde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız da takibini yapıyor, 556. Yine Sevgi Evleri gibi birimlerimiz var. 80'i orada. Diğer taraftan kimlik belirlemeye ciddi şekilde önem veriyoruz. 1342'sinin kimliğini belirlemiş durumdayız. Kalan 247'sinin de kimliklerini belirlemeye çalışıyoruz." diyerek konuşmalarına son verdi. 

İlgili Haberler