Deprem bölgesindeki öğretmenler için Bakan Mahmut Özer'den açıklama geldi!

7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük deprem Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilde büyük bir yıkımı da beraberinde getirdi.
Deprem bölgesindeki öğretmenler için Bakan Mahmut Özer'den açıklama geldi!

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremin meydana gelmesinin ardından vatandaşları büyük bir panik ve korkuya iten depremin ardından binlerce can enkaz altında hayatını kaybetti. Toplamda 11 il enkaza dönerken can kaybı depremin 12. gününde de artmaya devam ediyor. Deprem bölgesinde çalışmalar ekipler tarafından hala sürdürülmeye devam ederken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den deprem bölgesindekiğ öğretmenler için açıklama geldi. YÖK tarafından yapılan açıklama doğrultusunda üniversite eğitiminin bahar döneminde uzaktan eğitime döndürülmesi kararı verilirken bir açıklama da deprem bölgesindeki öğretmenler için geldi. 

ÖĞRETMENLERİN TAYİNİ ÜZERİNE KONUŞTU!

7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük deprem Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilde büyük bir yıkımı da beraberinde getirdi. Deprem birçok binanın yıkılmasına neden olurken enkaz altında binlerce vatandaş kaldı. Depremin 12. gününde ekipler arama kurtarma çalışmalarına devam ederken deprem bölgesindeki birçok vatandaş çevre illerin KYK yurtlarına yerleştirildi. Bir yandan KYK yurtlarına yerleşme işlemleri devam ederken bir yandan da birçok depremzede için çadı ve konteynır kurulumu gerçekleştiriliyor. 

Türkiye'nin içinden geçtiği oldukça zorlu günlerde hala yaralar sarılmaya çalışılırken deprem birço kesimi derinden etkiledi. Pandemi döneminde uzaktan eğitim kararının verilmesinin ardından şimdi de deprem nedeniyle üniversite öğrencilerinin bahar döneminde uzaktan eğitim göreceği YÖK tarafından açıklandı. YÖK tarafından yapılan açıklamanın ardındann binlerce öğrenci eşyalarını alarak memleketlerine gitti. Deprem bölgesindeki öğrencilerin yanı sıra birçok öğretmende tayin talebinde bulundu. 

Deprem bölgesinde olup tayin kararında bulunan öğretmenler için açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamasında "Deprem bölgesindeki illerden diğer illere tayin taleplerinde bulunacak öğretmenlere ilişkin süreci bu hafta sonu açıklayacağız" dedi. 

İlgili Haberler