İstanbul’da yaşayan herkes için 14-15 Şubat duyurusu geldi! AMAN DİKKAT EDİN YOKSA..

İstanbul’da yaşayan herkes için önemli bir uyarı geldi. Aktarılan son habere göre Prof. Dr. Orhan Şen, özellikle çarşamba ve perşembe günü için vatandaşları uyardı. İşte İstanbulluları yakından ilgilendiren 14-15 Şubat uyarısı ve detaylar..
İstanbul’da yaşayan herkes için 14-15 Şubat duyurusu geldi! AMAN DİKKAT EDİN YOKSA..

Konu ile ilgili Prof. Dr. Orhan Şen, yaptığı açıklamasında özellikle İstanbul’da hava sıcaklıklarının 15 Şubat Perşembe günü 9 dereceye kadar ani bir düşüş gösterebileceğini belirtti. Sosyal medya hesabı üzerinden önemli açıklamalarda bulunan Şen, vatandaşların soğuk hava karşısında dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

BATI'DAN GİRİŞ YAPTI

Yağışların Batı’dan giriş yaptığını ifade eden Orhan Şen, Ege, Marmara ve Batı Akdeniz Bölgesi’nde yağışların etkili olabileceğini söyledi. Dün gece saatlerinde Antalya’da etkili olan sağanak yağış yüzünden pek çok işyeri ve evler sular altında kalırken, bazı bölgelerdeki okullar da tatil edildi.

HAFTA SONU KARA ÇEVİREBİLİR

Şen, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasında Çanakkale ve Balıkesir’in batı bölgeleri için de uyarılarını sıraladı. İzmir, Edirne, Aydın ve Manisa’da kuvvetli yağışların olabileceğini söyleyen Şen şunları söyledi:

“Yağış hafta boyu Anadolu'ya da yayılacak. Anadolu'nun yükseklerinde hafta sonu karla karışık yağmur ve kar görülebilir”

ekran-goruntusu-2024-02-13-131919-min.png

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, resmi web sitesi üzerinden yaptığı uyarısında şunları söyledi:

“Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz (Sinop dışında), Orta Karadeniz (Samsun dışında), Doğu Anadolu'nun batısı ile Giresun, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağmur ve sağanak, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır”

Bunun yanı sıra İstanbul’da özellikle Perşembe günü sıcaklıkların 9 dereceye kadar düşebileceği açıklandı. Vatandaşların buna göre hazırlıklı olması gerektiğinin de altı çizildi.