Durum Ciddi! Uşak’ın içme suyu her an gidebilir

Ön ÇED Hazırlık raporunda, Uşak’ın içme suyunun neredeyse tamamına yakınını sağlayan Küçükler Barajı ve Arıtma Tesisi Koruma Havzasına girdiğini kabul eden ve havzada nikel arayan şirket, ÇED duyurusu yaptı.
Durum Ciddi!  Uşak’ın içme suyu her an gidebilir

Sönmüş bir yanardağ olan Murat Dağı’nda başta altın olmak üzere her türlü değerli maden cevherinin olması maden şirketlerinin bu dağa saldırmasına neden oldu.

Küçükler Barajı civarında nikel madeni aramak isteyen ve hazırladığı ön ÇED raporunda su havzasına gireceğini itiraf eden META NİKEL KOBALT MAD. SAN. VE TİC. A.Ş. şimdi de 8 Şubat tarihinde Ayrancı (Comburt) köyünde köylülerle madenin çıkması için bilgilendirme toplantısı (ÇED) yapacağını duyurdu.

 “Suyumuzun ve dağımızın rant uğruna yok olmasına göz yummayız”

Uşak Mimarlar Odası, Uşak İnşaat Mühendisleri Odası, TEMA Uşak Temsilciliği, Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği, Karahallı Paşalarlılar Dayanışma Derneği ve Ulubey ÇEDAY gibi ilimizde faaliyet gösteren oda ve STK’ların oluşturduğu Murat Dağı Yok Olmasın Platformu Sözcüsü Funda Öz Akcura, “Küçükler Barajının yok olması Uşak merkezinin susuz kalması demektir. Tarım yapılan Comburt Ovasının yok olması demektir.

Maden şirketlerinin rantı uğruna tabir yerindeyse bu faciya göz yummayacağımızı herkes iyi bilsin. Halkımızla birlikte Gediz’in Karaağaç Köyündeki altın arayan şirketi hem fiilen hem de hukuken nasıl kovduysak yine aynı şekilde Küçükler Barajı’ndan da bu şirketi kovacağız.

Halkımızı suyuna,ovasına, toprağına ve doğasına sahip çıkmaya çağırıyorum. Ayrıca ilimizin susuz kalmaması içinde Valilik ve belediyeyi göreve davet ediyorum” dedi.

İşte Maden Şirketinin ÇED Bilgilendirme Duyurusu:

                              DUYURU

ÇED SÜRECİNE HALKIN KATILIMI TOPLANTISI

META NİKEL KOBALT MAD. SAN. VE TİC. A.Ş. tarafından Uşak İli, Banaz İlçesi Karacahisar Köyü Mevkiinde “İR 62685 (ER: 2500284) RUHSAT NUMARALI NİKEL MEDEN OCAĞI VE ELEME TESİSİ” projelerinin yapılması planlanmaktadır.

Söz konusu proje için  Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) yönetmeliğinin 9. Maddesi gereğince aşağıda belirtilen tarih ve saatte faaliyetle ilgili halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için; “Halkın Katılımı Toplantısı” yapılacaktır. Halkımıza saygı ile duyurulur.

Toplantı Yeri: Ayrancı Köyü, Dursun Çakmak Kahvehanesi

Tarih: 08. 02. 2022

Toplantı Saati: 14.00

Proje Sahibi: META NİKEL KOBALT MAD. SAN. VE TİC. A.Ş.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler