Boyalı Köyü sakinleri kardan mahsur kaldı

Uşak merkez ilçeye bağlı Boyalı Köyü sakinleri, yoğun kar yağışı nedeni araç ulaşımına kapalı olduğundan köyde yaşayan yaklaşık 70 kişinin mağdur kaldığını ve kentle ulaşım kuramadıklarını yollarının bir an önce açılmasını istediklerini belirttiler.
Boyalı Köyü sakinleri kardan mahsur kaldı

Merkez ilçenin kuzeybatısında yüksek bir tepede kurulu olan, 52 kilometre uzaklıktaki Boyalı Köyünde yaşayan araştırmacı Süleyman Kacar, yoğun kar yağışından dolayı yollarının kapanmasından dolayı Uşak ile iletişim kurmakta güçlük çektiğini söyledi.

www.usakgundem.com İnternet Haber Sitesi’ni arayan Kacar, “Köyümüze 4 gündür yağan kar yollarımızı kapadı. Uşak İl Özel İdaresi ekipleri, hemen altımızda bulunan Ulucak Köyüne kadar yolları temizlemiş. Boyalı ile Ulucak köyleri arasında bulunan yaklaşık 3 kilometrelik yol her ne hikmetse ulaşıma açılmadı. Yolda yaklaşık 15 santim kar var. Araçlarımız kaydığı için bu yoldan gitmek çok tehlikeli. Ancak traktör ile Ulucak Köyüne ulaşabiliyoruz.

Bu sıkıntı birkaç gün daha devam ederse yiyecek bulmakta sıkıntı çekebiliriz. Yetkililerden ricamız; lütfen köyümüzün yolunu bir an önce ulaşıma açsınlar. Kendilerine şimdiden teşekkür ederiz” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler