Son dakika! İYİ Parti Lideri Meral Akşener yeniden Altılı Masa'da

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Altılı Masa'dan ayrıldığına ilişkin sinyallerinin ardından son dakika gelişmeleri peş peşe geldi. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, Meral Akşener'i ziyaret etti ve yapılan görüşmeden masaya dönüş açıklaması geldi.
Son dakika! İYİ Parti Lideri Meral Akşener yeniden Altılı Masa'da

Son dakika! İYİ Parti Lideri Meral Akşener yeniden Altılı Masa'da - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2 Mart’taki son Altılı Masa toplantısında Cumhurbaşkanlığı için ortak adayın belirlenmesi hakkındaki bildiriye imza atmış, ancak daha sonra Altılı Masa’dan ayrıldığına işaret eden ifadeler kullanmıştı. Masada kalan 5 lider, Kılıçdaroğlu’nun adaylığında mutabık kalırken İYİ Parti, ‘kazanabilecek aday’ söylemi ile Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu önerdi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştü. Yapılan görüşmenin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi sahilinde gerçekleştiğive toplumun yaralarının sarılacağı şekilde bir araya gelinmesi gerektiğine dikkati çekti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti Lideri Akşener'in masaya dönebileceğine işaret etti ve şartlarını açıkladı.

MERAL AKŞENER MASAYA DÖNDÜ

6 Mart günü Ankara'nın siyaset masasında hareketli dakikalar yaşandı. İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Yavaş, İYİ Parti lideri Meral Akşener’i ziyaret etti. Görüşme sonrası Yavaş ve İmamoğlu'ndan açıklama geldi. Tekrar bir araya gelinmesi halkımızın arzusu. Bunu da ilettik." ifadelerine yer verdi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener’in Millet İttifakı’na yeni bir formül sunduğu ve İmamoğlu ile Yavaş için Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklif ettiği açıklayarak ''Genel Başkanımız Meral Akşener milletimizin sesi doğrultusunda yeni bir kuşatıcı kapsayıcı yeni bir öneriyi Millet İttifakı’na sunmuştur. İki belediye başkanının seçilecek 13. Cumhurbaşkanı’nın yetkili icracı Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması önerisi iletilmiştir." dedi. Açıklamalarına devam eden Zorlu, ''Akşener, Kılıçdaroğlu ile görüştü. Millet İttifakı toplantısına katılacak'' ifadelerine yer verdi. 

İlgili Haberler