Çivril ilçesindeki esnafın Anadol tutkusu görenleri hayran bırakıyor

Denizli’de yaşayan yaşayan Ahmet Gürsoy, ‘Anadol’ marka araçları satın alarak koleksiyon yaptı. Gürsoy'un koleksiyonunu görenler ise hayranlıklarını gizleyemedi.
Çivril ilçesindeki esnafın Anadol tutkusu görenleri hayran bırakıyor

Çivril ilçesindeki esnafın Anadol tutkusu görenleri hayran bırakıyor - Denizli’nin Çivril ilçesinde esnaf Ahmet Gürsoy, bir arkadaşının aracılığıyla ‘Anadol’ markasıyla tanıştı. Çivril’de yaşayan Gürsoy, Anadol markalı araçlara tutku salarak 6 pikap bir otomobil olmak üzere 7 araç satın aldı.

ANADOL MARKALI ARAÇLARDAN KOLEKSİYON YAPTI

Çivrilli esnaf Gürsoy, koleksiyonundaki otomobil sayısını artırmayı süşündüğünü belirterek bakımını yaptığı araçları işyerinde ve günlük işlerinde kullandığını açıkladı. Araçların usta ve parçalarının bulmanın zor olduğunu aktaran Gürsoy,  yeniden çalıştırmanın keyif verdiğini açıkladı. Ahmet Gürsoy, ''Bir yerde Anadol araç var diye duyduğum zaman hemen irtibata geçmeye çalışıyorum. Araç satılacaksa alıcı oluyorum araçta ilk baktığım motor aksamı. Yedek parça bulmak zor olduğu için genelde çalışan araç almaya dikkat ediyorum. Aracın estetik güzelliği en son dikkat ettiğim konu. Motoru ve yürüyen aksamı sorunsuz araçları almaya çalışıyorum.'' ifadelerini kullandı. 

''GÜNLÜK YAŞAMIMDA BU ARAÇLARI KULLANMAKTAN VAZGEÇMİYORUM'' 

Anadol marka araçların Türkiye’de üretilen ilk yerli araçlardan olduğunu ve uzun yıllar kullanıldığını ifade eden Ahmet Gürsoy, ''Bu araçlar Türkiye’de üretilen ilk araçlardan, uzun yıllar üretimi devam etti ve çok kullanıldı. Bu araçların en yenisi 1981 model, dolayısıyla yedek parça bulmak zor oluyor o sebepten yürüyen ve motor kısmı bizim için önemli. Yoksa Anadol marka araçların hepsi güzel ve kurtarılmalı. Aldığım ve bakımını yaptığım pikapları işyerimde kullanıyorum. Bir pikabım ile yazın şeftali ve elma taşıdım. Şu an kullandığım özel aracım 1979 model Anadol bir otomobil. Uşak ve Isparta’daki işyerlerime bu araçla gidiyorum. Balıkesir’den Antalya’ya birçok kente Anadol aracımla gittim. Günlük yaşamımda bu araçları kullanmaktan vazgeçmiyorum. Elimde 6 pikap bir de otomobil olmak üzere 7 araç var. İlgilendiğim birkaç araç daha var işlerimi ayarlayabilirsem o araçları göremeye gideceğim. Bulduğum kadar araç alacağım. İşyerimin bir kısmı otopark oldu sadece Anadol araçlarımı buraya park ediyorum.'' dedi. 

İlgili Haberler