Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni atama kararları Resmi Gazete'de!

Resmi Gazete’nin bugün yayınlanan sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu atamalara ilişkin Atama Kararları da yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan hangi kurumlara atama yaptı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni atama kararları Resmi Gazete'de!

19 Mart 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı. Bugün yayımlanan Resmi Gazete’de en dikkat çekici karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu atamalara ilişkin kararlar oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan farklı kurumlar için atama kararları verdi. Atama Kararları bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak hem kamuoyuna bildirildi hem de yürürlüğe girdi.

ATAMA KARARLARI YAYIMLANDI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile Devlet Arşivleri Başkanlığında açık bulunan Başkan Yardımcılığı pozisyonuna bir atama gerçekleştirildi. Buna göre Devlet Arşivleri Başkan Yardımcılığı görevini Murat Yıldız yürütecek.

atama.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir diğer ataması ise Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı için oldu. Bu kurumda Başkan Yardımcılığı pozisyonu açık bulunuyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Başkan Yardımcılığına Abdülhamit Tüfekçioğlu’nu atadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Milli Eğitim Bakanlığı’nda da bir görevden alma ve bir de atama kararı verdi. Rize İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Engin Emen görevden alınarak yerine Rize İl Milli Eğitim Müdürü olarak Yusuf Tüfekçi atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son atama kararı ile Sağlık Bakanlığı bünyesinde oldu. Bu çerçevede Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğüne Şali Yıldırım, Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğüne de Rıza Uçan’ın atamaları yapıldı.

Atamaları yapılan kişiler yeni görevlerine kararların Resmi Gazete’de yayımlanması itibariyle başlamış oldular.