Düşük faizle 940.000 TL! Akbank konut kredisi taksit tablosu değişti!

Konut kredisi çekmek isteyenler için Akbank’ın kredi maliyetlerinde güncelleme yapıldı. Akbank yüzde kaç faiz ile konut kredisi vermeye başladı?
Düşük faizle 940.000 TL! Akbank konut kredisi taksit tablosu değişti!

Ev sahibi olma hayali kuranların bu hayallerini gerçekleştirme noktasında en büyük destekçileri konut kredileri oluyor. Ancak konut kredisi çekmek eskisi gibi olduğu gibi pek de kolay değil. Bankaların kredi iştahı kapalı olmasa da yüksek kredi maliyetleri insanları oldukça düşündürüyor. Bu da konut kredisi eğilimlerinde köklü değişimlere neden olmaya başladı. Konut kredileri artık sadece ev alırken alınan küçük bir destek haline dönüştüler.

Bir ev satın alınacaksa bunu satın alacak kişinin evin fiyatının önemli bir kısmını birikimlerinden karşılaması gerekiyor. Küçük bir kısım ise konut kredisi çekilerek taksitler şeklinde kredi geri ödemeleri yapılabilir. Bu yöntem ile değişen eğilim konut kredisinde kullanım alanında bazı değişimler yaptı.

AKBANK KONUT KREDİSİ KAMPANYASI DİKKAT ÇEKİYOR

Konut kredisi denildiğinde akla son dönemlerde Akbank gelmeye başladı. Artan kredi maliyetlerinden dolayı konut kredilerinde ilk adres olan kamu bankaları bu özelliklerini kaybetmeye başladılar. Bazı özel bankalar ise kamu bankalarından daha düşük faizlerle konut kredisi veriyorlar. Bu da bu bankaları ilk tercih haline getirmeye başladı. Bu bankaların başında da Akbank geliyor. Akbank en düşük faizli konut kredisi veren banka olarak müşterilere ciddi bir olanak sağlıyor.

Akbank'ın konut kredisi için müşterilere uygulamış olduğu aylık faiz oranı da yeniden belirlendi. Buna göre müşteriler aylık yüzde 2,94 oranında faiz ile konut kredisi çekebiliyorlar. Bu faizden daha düşük bir faizle şu anda konut kredisi çekmenin herhangi bir imkanı bulunmuyor.

Akbank konut kredisi kampanyası çerçevesinde müşteriler 120 aya kadar vade ile bu kredileri alabiliyorlar. Ancak yaşı ilerleyen müşteriler için konut kredisinde Akbank farklı bir vadeleme sistemi uyguluyor. Müşterinin yaşı ile kredi vadesinin toplamının 70'i geçmemesi gerekiyor. Bu da 65 yaşında bir müşterinin en fazla 60 ay vadeli konut kredisi kullanabileceği anlamına geliyor.

AKBANK KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI!

konut-kredisi-001.jpg

Akbank müşterileri 120 ay vadeli 940.000 TL konut kredisi çekmeleri durumunda bankaya 10 yıl boyunca her ay 28.517 TL tutarında ödeme yapmak durumunda kalıyorlar. Akbank'ın bu maliyet hesaplaması müşterinin taksitleri geciktirmeden ödeyeceği varsayılarak yapılıyor.