Merkez Bankası 500 TL'lik banknot mu çıkarıyor? İslam Memiş'ten açıklama geldi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş piyasaları değerlendirerek bu hafta yaşanabilecek gelişmeleri açıkladı. İslam Memiş’in 500 TL’lik banknot açıklaması ise gözleri Merkez Bankası’na çevirdi.
Merkez Bankası 500 TL'lik banknot mu çıkarıyor? İslam Memiş'ten açıklama geldi!

Türkiye ve dünya ekonomisi için oldukça kritik bir hafta yaşanıyor. Bu hafta hem FED hem de Merkez Bankası faiz kararlarını açıklayacaklar. Bu iki gelişmenin piyasalara olası yansımalarını Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş değerlendirdi. İslam Memiş yaptığı değerlendirmede Merkez Bankası’nın 500 TL’lik banknotu çıkarmasına dair de kişisel görüşünü açıkladı.

PİYASALARDA BU HAFTA NELER OLACAK?

Piyasaları genel olarak yorumlayan İslam Memiş, “Bu hafta Çarşamba ve Perşembe günleri para piyasaları için oldukça önemli olacak. Dolar kuru 32,30 TL seviyesinde bulunuyor. Serbest piyasalar ile resmi kur arasında 1 TL’lik fark oluştu. 36,25 TL seviyesinde de euro kuru var. Ons altın için bu hafta 2.125 dolar seviyesini destek seviyesi olarak takip edeceğiz. Bu hafta 2.125 dolar ile 2.180 dolar aralığını ons altında takip ediyor olacağız. Gram altın serbest piyasada bir rekor tazeledi ve fiyat 2.483 TL seviyesini gördü. Ons altında geri çekilme oldu ama gram altında olmadı. Dolar kuru yükselince ons tarafındaki düşüşler etkisini göstermedi. Dolar kuru yükseldikçe gram altın rekorları tazeler. Gram altında 2.500 TL – 2.700 TL direncini takip edeceğiz.” dedi.

FED NE AÇIKLAYACAK?

FED’in faiz kararına dikkat çeken İslam Memiş, “Çarşamba gününe kadar dolar endeksi güçlü durur. Çarşamba gününden sonra ise dolar endeksi düşer ve dolar karşısındaki varlıklar değer kazanır. Çarşamba günü FED faiz kararını açıklayacak ve FED Başkanı Powell şahin tonlu açıklamalar yapacak. Bizim için önemli olan FED, Haziran ayı itibariyle faiz indirimine başlar mı? Küresel piyasalar bunun cevabını arıyor. Bunun cevabını Çarşamba akşamı öğreneceğiz. Kişisel görüşüme göre FED faiz indirimlerinin Haziran ayında başlayacağına dair sinyal verir. Ayrıca FED bu ay da faizi pas geçer.” ifadelerini kullandı.

500 TL’LİK BANKNOT AÇIKLAMASI!

Merkez Bankası’nın faiz kararına dikkat çeken İslam Memiş, “Perşembe günü Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Bence Merkez Bankası faiz artırımı yapmayacak. Ancak Merkez Bankası’nı faiz artırımı yapması için gazlıyorlar. Mayıs ayında 500 baz puanlık faiz artırımı yapılmasını istiyorlar. Benim kişisel görüşüme göre 500 baz puanlık faiz artırımı yapana kadar 500 TL’lik banknotlar hazırlayıp piyasaya sürün daha iyi olur. Bugün 500 baz faiz artırırsanız değişen bir şey olmaz. 500 TL banknot çıkarsa insanlar çuvallarla para taşımak zorunda kalmaz.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında görülmemelidir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.