Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı büyükelçi atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan büyükelçi atamaları yayımlandı. Hangi ülkelere, kimler büyükelçi olarak atandılar?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı büyükelçi atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bazı ülkeler için büyükelçi atamaları hakkında karar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile yeni büyükelçiler belirlenirken görev yapacakları ülkeler de netleşti. Yapılan atamaların Resmi Gazete’de yayımlanması ile beraber yürürlüğe girdiği bildirildi.

BÜYÜKELÇİ ATAMALARI YAPILDI!

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ın atamasını yaptığı büyükelçiler şu şekilde:

- Tunus Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Ahmet Misbah Demircan atandı.

- Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Fatih Ulusoy atandı.

- Slovak Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Dış Politika Danışma Kurulu Üyesi Erkan Özoral atandı.

- Portekiz Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Dışişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Haldun Koç atandı.

- İslam İşbirliği Teşkilatı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine Cenk Uraz atandı.

- Cibuti Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Erdal Sabri Ergen atandı.

- Suudi Arabistan Krallığı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Emrullah İşler atandı.

resmi.jpg

- Dominik Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Kültür İşleri Genel Müdür Yardımcısı Emriye Bağdagül Ormancı atandı.

- Somali Federal Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Balkanlar ve Orta Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Alper Aktaş atandı.

- Çad Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Amerika Genel Müdür Yardımcısı Cem Utkan atandı.

- Gambiya Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Göç, İltica ve Vize Genel Müdür Yardımcısı Fahri Türker Oba atandı.

- Fatma Seniha Nükhet Hotar, Akdeniz için Birlik (AiB) Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak görevlendirildi ve Hotar'a Büyükelçilik unvanı verildi.

TÜRK PATENT VE MARKA KURUMUNA ATAMALAR YAPILDI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ayrıca Türk Patent ve Marka Kurumunda açık bulunan Yönetim Kurulu üyeliklerine, Fatih Erkekoğlu ve İlker Murat Ar’ın atamalarını gerçekleştirdi.