CİMER deprem hattı sorgulama nedir, nasıl yapılır?

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler yıkıma neden oldu. 10 ilde yıkım yaşanırken 4.seviye alarm ilan edilen deprem bölgeler için CİMER'de "Deprem acil" başlığının kullanıma hazır hale getirildiğini bildirdi.
CİMER deprem hattı sorgulama nedir, nasıl yapılır?

CİMER deprem hattı sorgulama nedir, nasıl yapılır? - Türkiye 6 Şubat sabahına büyük bir kabusla uyanırken deprem ve yapı stoku zayıflığı ile bir kez daha yüzleştik. 6 Şubat saat 04.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve saat 13.24'de Elbistan ilçesinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ilde yıkıma neden oldu.

CİMER DEPREM HATTI KULLANIMA HAZIRLANDI

Deprem bölgesinde ekiplerin arama kurtarma çalışmaları canhıraş devam ederken yakınlarından haber alamayan kişiler için Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, CİMER'de 'Deprem Acil' başlığının kullanıma hazır hale getirildiğini bildirdi. Yapılan açıklamanın ardından vatandaşlari ''CİMER deprem hattı sorgulama nedir, deprem acil başvurusu nasıl yapılır?'' sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın  sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, devletin tüm kurumlarıyla koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Paylaşımda "Deprem acil" başlığının kullanıma hazır  olduğu ve ihbarda bulunmak isteyen vatandaşların hizmetine açıldığı belirtildi.

CİMER DEPREM ACİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

CİMER Deprem Hattı, deprem nedeniyle yakınlarına ulaşamayan vatandaşlar için geliştirilen bir uygulama olarak hizmet veriliyor. Yakınlarına ulaşamayan, haber alamayanlar bu uygulama üzerinden ihbarda bulunabiliyor. 'Deprem Acil' sistemini kullanmak için için telefonlara ücretsiz olarak indirilebilen CİMER mobil uygulaması ya da internet üzerinden ''cimer.gov.tr'' yolunu izleyerek ulaşılabiliyor. Öte yandan e-Devlet kapısı üzerinden de 'Deprem Acil' sistemine giriş yapılabiliyor. Vatandaşlar bu sayede yaşanan deprem ile ilgili acil başvurularında bulunabiliyor.

CİMER DEPREM ACİL BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler