AFAD gönüllü başvurusu nasıl yapılır, şartları neler?

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem 10 ilde yıkıma sebep oldu. 4.seviye alarm ilan edilen deprem bölgelerinde yardıma ihtiyaç olduğu bildirilirken AFAD gönüllüsü olmak adına araştırmalar hız kazandı.
AFAD gönüllü başvurusu nasıl yapılır, şartları neler?

AFAD gönüllü başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? - Türkiye 6  Şubat Pazartesi sabahına büyük bir kabusla uyandı. Deprem geçeğinin yapı stokunun sağlam olmadığı binalarda acı yüzünü gösterirken 10 ilde yıkım gerçekleşti. Depremde ilk 72 saatin önemi gittikçe artarken ekiplerin yetersiz olduğu bölgelerin olduğu biliniyor. Bu durumda da AFAD gönüllülük projesine katkı sağlamak isteyenlerin de araştırmaları da arttı. 

NASIL AFAD GÖNÜLLÜSÜ OLUNUR?

Deprem bölgelerinde çok sayıda AFAD ekibi arama ve kurtarma çalışmalarına devam ediyor. AFAD gönüllüsü olarak deprem bölgesinde çalışmalara katılmak isteyen binlerce kişi AFAD gönüllülük detaylarını araştırıyor. AFAD'da 5 yaşını doldurmuş ve Türkiye Cumhuriyeti (TC) vatandaşı olan herkes gönüllü olabiliyor.
Adaylarının eğitim ve çalışma programlarını aksatmayacak zaman opsiyonlarına sahip olması gereklidir. AFAD Gönüllülük eğitimlerine/ görevlerine katılacak olan AFAD Gönüllüsü adaylarının sağlık durumlarının alan çalışmalarına ve seyahate uygun olması gerekmektedir.

AFAD GÖNÜLLÜSÜ OLMA BAŞVURUSU

AFAD Gönüllülük Sistemine başvurular e-Devlet kapısı üzerinden alınmakta olup başvuru yapan kişiler SMS ve e-mail yoluyla portala ''gonullu.afad.gov.tr'' adresine yönlendirileceklerdir. Gönüllü adayları gönüllülük sistemi kapsamındaki eğitim, faaliyet ve görevleri gönüllülük portalı üzerinden takip edebilecektir.

AFAD GÖNÜLLÜLÜK BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler