Çevre Bakanı Kurum afet konut projesi ile ilgili önemli acıkmalarda bulundu! 1 yılda tamamlanacak

Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı Murat Kurum yaşanan deprem sonrasında afet konutları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Çevre Bakanı Kurum afet konut projesi ile ilgili önemli acıkmalarda bulundu! 1 yılda tamamlanacak

Çevre Bakanı Kurum afet konut projesi ile ilgili önemli acıkmalarda bulundu! 1 yılda tamamlanacak: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında afet konuları ile ilgili önemil açıklamalarda bulundu. Kurum "Depremden dolayı yıkım yaşayan tüm illerimizde eş zamanlı olarak; adeta bir seferberlik ruhuyla harekete geçecek; Cumhuriyet tarihimizin en büyük afet konutu seferberliğini başlatıp, 1 yıl içerisinde tamamlayacağız” şeklinde konuşarak depremzedelere müjdeli haberi verdi. 

Türkiye'nin 10 ilini etkisi altına alan Kahramanmaraş merkizli depremlerde çok sayıda vatandaşın evinin yıkıldığı ve büyük hasar gördüğü açıklandı. Gaziantep'te konuşma yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum afet konutları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gaziantep'e giden Kurum Türkiye'nin 10 ilinde meydana gelen büyük depremler sonrasında yapılan çalışmalar ile ilgili detaylı bilgi verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamalarda bugün depremin 8.gününde yani 186.saatinde olunduğunu belirterek az önce Kahramanmaraş'tan geldiğini söyledi. Bundan önceki gün ise Hatay'da bulunduğunu söyledi. Hatay Antakya, Serinyol ve Samandağ'da ve Kahramanmaraş Merkez ile birlikte Elbistan'da bakanlar, vekiller ve belediye başkanları ile toplantı yapıldığını söyleyen kurum konuşmalarına şöyle devam etti;

"Depremin yaralarını bir an önce sarmak için atacağımız adımları, yapacağımız yeni yuvalarımızı ve dükkanlarımızı inşa edeceğimiz yerleri hep birlikte istişare ettik. Şimdi de tekrar Gaziantep’teyiz. Gaziantep’te can kaybı sayımız 3 bin 531’e ulaştı. Arama-kurtarma faaliyetleri sonucunda afetten kurtarılan kardeşlerimizin sayısı 15 bin 10 oldu. Kardeşlerimizin hastanelerimizdeki tedavi süreçlerini, anbean takip ediyoruz. Gaziantep’te ilk dakika itibariyle, arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı bina sayısı 1324’tü.

AFAD’ın öncülüğünde şu anda 18 enkazda, 3 bin 644 arama kurtarma personelimiz şu dakikada kardeşlerimizi çıkarmak için çalışıyor. Toplamda ise 23 bin 059 arama kurtarma personeli ve gönüllü kardeşimizle, hassasiyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yine Gaziantep’te 159 saat sonra çıkan Saadet kızımız, 170 saat sonra çıkan 40 yaşındaki Sibel kardeşimiz milletimize hakikaten büyük moral olmuşlardı. Biraz önce Kahramanmaraş’ta bir kardeşimizden daha 185. saatte bir müjde daha aldık. 10 yaşındaki Ayça kızımızın haberi hepimizi, tüm Türkiye’yi sevince boğdu. Enkazdan kurtarılan kardeşlerimizin insani ihtiyaçlarına yönelik güçlü bir çalışma yürütüyoruz. Sahra Çadırlarımız ve Sahra Hastanemiz 7/24 hizmet veriyor. Yine 22 bin 51 çadırımızı kurduk. İhtiyaç doğrultusunda bu sayıyı 35 bine çıkaracağız" şeklinde konuştu. 

AFET KONUTLARI 1 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK

Kurum Gaziantep'te yaptığı konuşmada depremzede vatandaşları bir kez daha uyararak meydana gelen büyük bir deprem sonrasında artçıların devam ettiğini vurguladı. Bu nedenle vatandaşların AFAD koordinasyonu olmadan hasar durumu belli olmayan binalarda kalmamaları ve eşyaların da alınması için evlere girilmemesi gerektiğini söyledi ve konuşmalarına şöyle devam etti; "10 ilimizde de afet konutlarımızı yapacağımız alanlara dair hem yer tespit hem de zemin etüd çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Depremden dolayı yıkım yaşayan tüm illerimizde eş zamanlı olarak; adeta bir seferberlik ruhuyla harekete geçecek; Cumhuriyet tarihimizin en büyük afet konutu seferberliğini başlatıp, 1 yıl içerisinde tamamlayacağız." şeklinde konuştu. 

İlgili Haberler