Cemre düşmesi tarihleri! 2. cemre düştü! 3 cemre ne zaman düşecek?

Baharın müjdeleyicisi olarak tanımlanan cemrelerin ne zaman düşeceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Cemre düşmesi tarihleri belli oldu! 2. cemre de düşünce gözler 3 cemreye çevrildi. Son cemre ne zaman düşecek? İşte cemre düşme tarihleri
Cemre düşmesi tarihleri! 2. cemre düştü! 3 cemre ne zaman düşecek?

Cemre düştü mü? sorusu şubat ayının en sık araştırılan konuları arasında yerini aldı. Baharın habercisi olan cemre düşme tarihleri açıklandı. 2. Cemrenin de düşmesi ile birlikte gözler toprağa düşecek olan son cemreye çevrildi. Peki, 3 cemre ne zaman düşecek?

Cemre düşme tarihleri 2024 vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında yerini aldı. İlk cemrenin havaya ikincisinin suya ve sonuncusunun toprağa düşeceği cemrelerde güncel tarihler belli oldu.

CEMRE DÜŞME TARİHLERİ

Halk arasında cemre düşme olayı baharın müjdeleyicisi ve simgesi olarak tanımlanıyor. Kasım ayının 100. gününden 5 gün sonra cemreler düşmeye başlıyor. Buna göre cemrelerin 1 hafta ara ile önce havaya sonra suya ve en son toprağa düştüğüne inanılıyor.

İlk cemre havaya düşüyor: 19 – 20 Şubat 2024 tarihleri arasında

İkinci cemre suya düşüyor: 26 – 27 Şubat 2024 tarihleri arasında

Üçüncü cemre toprağa düşüyor: 5 – 6 Mart 2024 tarihleri arasında

İlginizi çekebilecek diğer güncel haberlerden bazıları:

CEMRE NEDİR?

Cemre düşmesinin sıkça araştırıldığı bu dönemde cemrenin ne olduğu da merak ediliyor. Ateş ve kor anlamına geldiği ifade edilen cemrenin takvime göre 1 hafta ara ile düştüğüne inanılıyor. Cemre düşmesi bahar bayramı ve nevruzun yaklaştığını da simgeliyor.