Cahan’ın yeni Uşak’ı Sabah yazarlarını büyüledi

Sabah Gazetesi tarafından 11. si Uşak’ta düzenlenen, “Sabah İl Buluşmaları” Ulusal basında Uşak’ın tanıtımı açısından büyük ses getirdi.
Cahan’ın yeni Uşak’ı Sabah yazarlarını büyüledi

Sabah Gazetesi yazarlarının köşelerinde Uşak ile ilgili dikkat çekici tespitleri şöyle:

  1. Son yıllarda Uşak tanınmayacak oranda bir değişim ve dönüşüme uğramış.
  2. Bu değişim ve dönüşümün en büyük mimarı Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’dır.
  3. Uşak, Nurullah Cahan ile emin ellerdedir.
  4. Uşak, bundan sonra dönülmez bir yola girmiştir ve hiç kimse durduramaz.
  5. Uşak, Başkan Cahan’ın akılcı ve Uşak sevdası ile yoğrulmuş politikaları ile büyüleyici, içinden gelip geçici değil yaşanacak bir kent haline gelmiştir.
  6. Uşak Belediyesi’nin çalışmaları Türkiye’ye örnek olmuştur.

Uşak’ta iki gün boyunca gezen ve çeşitli görüşmeler yapan Sabah ve Takvim Gazetesi yazarları, Uşak izlenimlerini köşelerinde yazıya döktüler. Aralarında: Yavuz Donat, Levent Tüzemen, Şelale Kadak, İbrahim Altay, Ekrem Kızıltaş, Ersin Ramoğlu gibi isimlerin bulunduğu, Türk basının usta kalemleri, yazılarında, son yıllarda Uşak’ta yaşanan gelişmelere, değişim ve dönüşüme dikkat çekerken, bu değişim, dönüşüm ve gelişimin çalışkan Belediye Başkanı Nurullah Cahan sayesinde olduğu konusunda fikir birliğine vardılar.

Uşak kent merkezindeki yaşanan gelişim ve değişimi bizzat gözlemleyen yazarlar, Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen tanıtım gezileri kapsamında; Ulubey Kanyonları (Cam Teras), Blaundus gibi doğal güzellikleri ve antik kentleri de gezerek sadece belediye alanı değil, Uşak ilinin de tarihi ve doğası hakkında fikir sahibi oldu.

İnternet sitelerinde yayınlanan Uşak izlenimlerinde yılların tecrübesi usta kalem Yavuz Donat; en çok kentsel dönüşüm alanından etkilendiğini belirterek, buradaki değişimi inanılmaz bulduğunu belirtti. Daha önce defalarca geldiği Uşak’ta bu bölgede kokudan duramadığını kaydeden Donat, şimdi modern bir kent görünümüne kavuştuğunu, Başkan Cahan’ı kastederek Uşak’ın emin ellerde olduğunu kaydetti.

Donat’ın “Uşak yolunu bulmuş gidiyor. Bundan sonra Uşak’ı durdurabilmek mümkün değil” tespiti ise Uşak’ın geleceği açısından umutları yeşertti.

Bir başka Sabah Gazetesi yazarı Şelale Kadak ise kentin ortasında çölde kumlar arasında bir vaha gibi duracak olan kent park projesine olan hayranlığını gizleyemezken, köşe yazarlarından İbrahim Altay da, Uşak’ı ‘yaşanılabilir bir şehir’ olarak tanımladı.

Ünlü spor yazarı ve yorumcusu Levent Tüzemen de uzmanlık alanı olan spor konusunda Uşak izlenimlerini anlatırken, geçmişte Uşakspor’un yaşadığı maddi sorunlara ve düştüğü olumsuz durumlara dikkat çekmiş.

Tüzemen, Başkan Cahan’ın, dengeli, ahlaklı, güçlü ve kaliteli bir takım kurma çabasını takdirle karşıladığını, Uşakspor’un yakın zamanda Süper Lige çıkacağına olan inancını belirterek, Uşak’ın kendisini ve yazar arkadaşlarını büyülediğini kaydetmiş.

“Belediye harikalar yaratmış” diyen bir başka köşe yazarı Ersin Ramoğlu ise, “Sayın Cahan ve ekibi çok iyi bir iş çıkartmış. Fevkalade bir yer bulduk ve burası Uşak mı diye sorduk. Uşak’ın Türkiye’ye örnek bir belediye olduğunu düşünüyorum ve belediye başkanının gelecek dönemde de aday olması gerektiğini düşünüyorum.” İfadeleriyle Uşak’a olan hayranlığını dile getirdi.

Takvim Gazetesi köşe yazarı Ekrem Kızıltaş da yazar kadrosunda yer alan birçok kişinin Uşak hikâyesinin, şöyle bir uğramış ya da bir yerlere giderken geçip gitmiş olmaktan ibare olduğunu söyleyerek Uşak ziyareti sonrası hepsinin fikrinin, “. Artık Uşak'ın geçip giderken şöyle bir uğranacak değil, gelip kalınacak bir yer olduğu şeklinde değiştiğini” yazdı.

“UŞAK’I TANITACAK BİRÇOK FAHRİ HEMŞERİMİZ OLDU”

Sabah İl Buluşmalarının Uşak’a yapılmasına öncülük eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, iki gün süren bu buluşmayı değerlendirdi.

Cahan, “Uşaklı hemşerilerimiz için yaşam kalitelerini en üst seviyelere çıkarmak bizim belediyecilik anlayışımızdır. Gece gündüz bu anlayış doğrultusunda halkımıza hizmet ediyoruz.

Bu hizmetler sonucu her geçen gün gelişen ve daha yaşanır hale gelen çağdaş Uşak’ımızı ulusla düzeyde ve uluslararası kapsamda tanıtmak için de çeşitli çalışmalara gerçekleştiriyoruz.

İşte bu çalışmalar kapsamında, Sabah Gazetesi yazarlarını uşak ili ile buluşturduk. Kente dair ne kadar değer varsa hepsini Uşak’a yakışır bir şekilde tanıttık. Değerli yazarlarımızı proje alanlarımıza götürdük ve çalışmalarımızı yerinde gösterdik. Mahalle konağımızda misafir ettiğimiz Sabah ailesiyle tüm Türkiye tarafından bilinmesi gerektiğini düşündüğümüz kültürel yönlerimizi paylaştık. Tecrübeli kalemlerimiz de açık bir şekilde Uşak’ı beğendiklerini dile getirdi. Fahri hemşerimiz olarak ilan ettiğimiz yazarlarımıza, Uşak ile ilgili izlenimlerini hem ulusal hem de dünya basınıyla paylaşacakları için şimdiden şahsım ve hemşerilerim adına teşekkür ediyorum.” dedi.

İlgili Haberler